Företagets speldivision är fortsatt en kassako.

Efter vad som var en inledningsvis försäljningsmässig fadäs med Playstation 3 lyckades Sony sannerligen vända på skutan och göra Playstation 4 till en fenomenal framgång, där antalet skeppade enheter nu överstiger 82,2 miljoner konsoler. Den har fortfarande en lång uppförsbacke till att nå Playstation 2, men den fjärde upplagan har sannerligen motbevisat skeptikerna som påstod att de dedikerade konsolernas tid var över.

Men, allt gott har sitt slut och Sony har själva erkänt att Playstation 4 går mot slutet av sin livscykel, och mycket tyder på att ersättaren kan nå marknaden runt eller efter 2020. Detta verkar dock inte påverka försäljningen av Playstation 4 och dess relaterade intäkter då Playstation-divisionen fortsätter att gå som tåget enligt Sonys räkenskaper för första kvartalet 2018.

Av företagets totala intäkter på 17,9 miljarder dollar blev vinsten 1,8 miljarder, och Playstation-divisionen står för 750 miljoner av dessa dollars. Det är dubbelt så mycket som närmaste division dragit in. Under perioden april till juni såldes 3,2 miljoner PS4-enheter, vilket är blott 100 000 färre än vad som såldes under samma period i fjol. Här såldes också 40 miljoner spel och Playstation Plus har 33,9 miljoner prenumeranter, även det ganska stabilt jämfört med fjolårets 34,2 miljoner.

Sötebrödsdagarna för den nuvarande hårdvaran kommer inte hålla i sig för evigt, men då Sony har ett gäng flaggskeppstitlar kvar i rockärmen är det inte helt osannolikt att försäljningen kommer hålla sig relativt stadig även in i 2019. Kommande titlar som Spider-Man, Red Dead Redemption 2, Death Stranding och Ghosts of Tsushima lär samtliga hålla försäljningen igång ett tag till. För att inte tala om alla specialutgåvor av maskinerna företaget släpper ifrån sig.

Själv så har jag fastnat mycket(ps4) i spel som håller länge(enligt mig). Som Destiny1&2 gtaV online fortnite och no mans sky mf. Så jag skulle definitivt klarat mig mycket gott på 1/10 av alla bra spel som kommit ut till ps4. 01/08 Stora nackdelen där är väl att det finns så få spel till PC som faktiskt utnyttjar den tillgängliga kraften optimalt. Så rent allmänt ger konsolerna betydligt bättre utdelning. 31/07 Spelen är snygga om man kikar på stillbilder ja. Men många inte tänker på är att datorn kan ge minst lika snygg grafik fast med mycket högre än upp till 30 fps. Eller satsar du på 30 Fps när du ställer in grafikinställningarna i pc spelen? För min del... 31/07 Har ett 1080 grafikkort på datorn (ej Ti, men ändå mer än tre gånger pengarna) och den känns rätt onödig faktiskt, när jag kan spela spel på PS4, typ Uncharted 4, Horizon, God of War, Detroit som grafikmässigt håller topklass för de 4000kr. Sen finns... 31/07 Sony sa att dom skulle satsa mer på Playstation märket när Vaio blödde pengar som till slut såldes och deras mobilmarknad är inte heller speciellt bra. Det har lönat sig att satsa på Playstation. Hoppas bara att dom inte blir för giriga nu bara som sakt... 31/07 Jag föll ändå för Xbox x när jag stod på affären och Xboxen var nedsatt till samma pris som PS pro'n. Ångrar mig inte, play anywhere och bakåtkompatibeliteten gjorde att den kändes värd. Och med game pass fick man väldigt många spel. Men tycker ändå Son... 31/07 @B-itta: Kan inte jämföra så. De kan maxa konsollspel för varenda konsoll är identiskt, medans PC måste fixas med så det funkar på en massa olika komponenter i olika kombinationer. Samt, en 3x dyrare PC har garanterat minst 3x bättre prestanda också.... 31/07 Hoppas ljudnivån blir lägre i nästa generation playstation. Min ps4 låter högre än min damsugare såhär på sommaren när det är varm. 31/07 Det är de värda, med tanke på alla kvalitetsspel de levererar! 31/07 Kul att det går bra för Playstation. Det enda jag önskar i nuläget är att dom borde skeppa PS4 med 2TB hårddisk, samt satsa mer på VR. 31/07
Skicka en rättelse