Det handlar inte om vilja. Det handlar om resurser.

2013 var året då vi senast fick spelar nya delar av såväl Prince of Persia som Splinter Cell. I den persiska prinsens fall rörde det sig om något så sorgligt som en mobil remake av The Shadow and the Flame från 1993. I Sam Fishers fall handlade det däremot om Splinter Cell: Blacklist.

Prince of Persia-skaparen Jordan Mechner säger sig jobba för att serien ska komma tillbaka, och det har under året både tisslats och tasslats om ett nytt Splinter Cell. Ubi-chefen Yves Guillemot säger att vi troligen kommer få se ett nytt Splinter Cell, men att det lär ta tid.

Serge Hascoet, chief creative director hos Ubisoft, berättar för Game Informer att han älskar båda serierna, och att det inte handlar om vilja utan om att få resurser till spelen.

I love Splinter Cell. I love Prince of Persia. I can't disclose any information at this time, but I can say we are fighting for resources. It's not a question of will, it's a question of means.

@jehuty: Det är de också, men det betyder inte att de kan göra det som de vill. Saker måste godkännas på högre instanser. Det har länge funnits en önskan från spelarna för ett AC i feodala Japan, men utvecklarna säger ständigt det är en tråkig miljö och... 03/10 Assassins Creed är jag duktigt trött på nu, ge oss ett grymt splinter cell istället det är på tiden. 03/10 Ubisoft måste ha tappat investerare. De har ju både film och spel produktion väl? Inte konstigt det kostar. 03/10 Det blir svårt att få in när man kör Assassins Creed-Far Cry-Assassins Creed-Far Cry-Assassins Creed-Far Cry som stora återkommande serier. Men vi har ju Division 2, Skull & Bones och Beyond Good and Evil 2 (?) att se fram emot. 03/10 Ja men dom två teamen som hållit på med Origins och Odyssey lär ju fortsätta göra kommande två AC med. Men nästa år kommer inget AC dock, det har du rätt i. Kommer väl en remake på AC3 men är väl det enda dom gått ut med hittills. Origins gänget jobbar... 03/10 Själv vill jag se ett nytt Metal Gear Solid men det lär inte hända det heller. 03/10 kan ha missat det om att de pausar det årliga utgivandet, nu när du säger det låter det bekant. men du har en poäng, man har ju knappt tid att köra på release längre så finns fördelar med att det kommer en hel massa och man kan köpa det som är bra billi... 02/10 De har väl gått ut med att ac serien i fortsättningen inte ska komma varje år. Eller har jag inbillat mig detta? För egen del spelar det mindre roll är spelen bra köper jag och spelar de i den takt jag hinner med. Bara bra de kommer ofta för då hinner... 02/10 Grejen är väl att Assassins Creed, The Division och andra open world spel är lättare smält för den breda massan och Ubi kan sorgligt nog kränga fler MT i dessa typer av spel. 02/10 tror nog det, så stora och ambitiösa som de senaste AC spelen var så åt de nog upp ganska stor del resurser. även The Division lär äta sin beskärda del. hade gärna sett 2-3 års paus av AC serien. Vivendi tjafset tog nog en del också. 02/10
Skicka en rättelse