Rösta, diskutera, håll med, hugg emot.

"War... War never changes." Fallout förändrar sig dock. Under seriens 21 år har vi fått isometriska rollspel, 3d-actionrollspel, realtid, turordningsbaserad, och taktiska samt mobila spinoffs. Höstens Fallout 76 är ännu ett kliv ut på outforskad mark för serien då det – precis som vi rapporterar om i vår maffiga förhandstitt – handlar om att skjuta, bygga och överleva.

Igår promenerade vi nedför minnenas allé med samtliga FZ:s Fallout-recensioner och idag ställer vi oss frågan: Vilket Fallout är egentligen bäst? Är det Interplays original? Obsidians New Vegas? Som trots Fallout 1- och Fallout 2-folk bakom spakarna ändå är att beteckna som en spinoff. Eller är det rentav seriens senaste del, Fallout 4?

Utan tvekan F2. Anser inte att uppföljarna, utom tactics, håller måttet. Den mörka tonen, småknäppa humorn mm i F2 är svårslagen. Inte bara i Fallout utan även i hela rpg scenen. Få spel har varit så underhållande med rejäl replayability. Hamnar lätt... 10/10 New vegas var fantastiskt. Har spelat sedan 2:an, och har älskat varje spel (inte testat Tactics). Fallout 3 har inte åldrats speciellt väl, och 4:an gav mig några väldigt fina månader, men lämnar en bitter eftersmak. Har verkligen nött sönder 3 och 4,... 10/10 Vet inte om du menade tvåan eller Tactics (har själv inte spelat Tactics mer än första uppdraget...), men en av de stora features:en i tvåan är just att det fanns många olika sätt att lösa det på. Väljer du att gå head on mot spelets svåraste fiender... 10/10 Jag ogilladespelet för att det var så skum balans. Var en supermutant med tung kulspruta som stod och vaktade. Sparade,hoppade ut med hela squaden och sköt. Crittade ögat och båds armarna så dom böev typ obrukbara...sen mejade han ner två i mitt party... 10/10 Fallout 2 givetvis. Det enda som är i närheten är Fallout, resten långt långt efter någonstans i periferin. Fallout Tactics är dock också ett fint lir. 10/10 Fallout 2 är inte bara det bästa Fallout-spelet utan även världens bästa RPG. Har länge hoppats på en remake med modern högupplöst grafik. Nu 20 år efter releasen så tycker jag det börjar bli dags. 10/10 Gillar verkligen hur resultatet ser ut än så länge :) Men...jag misstänker att det är innan stormen kommer: https://static.fjcdn.com/pictures/Those_4981dc_141801.jpg 10/10 New Vegas helt klart :) 10/10 När Fallout 1 kom blev jag helt tagen av spelet. Det var det coolaste jag hade sett, sen kom tvåan och tog allt som var bra med ettan, och gjorde det ännu bättre. Den här omröstningen var nog den enklaste jag gjort :) 09/10 Fallout 1 och 2. Kan inte bestämma mig vilket som är bäst. New Vegas är ok. 3 och 4 kändes alldeles för mainstream. 09/10
Skicka en rättelse