"Det måste kännas som att det är Battlefield."

För somliga är Battlefield V ute nu, och vi har publicerat första delen av vår recension.

Battle royale-läget Firestorm är dock inte redo för release och släpps inte tidigare än mars 2019. Efter de enorma framgångarna för PUBG och Fortnite fick såväl Activision och Dice upp ögonen för det lukrativa battle royale. Blackout till CoD: Black Ops 4 har varit igång sedan releasen en månad tillbaka men för det Criterion Games-utvecklade Firestorm behöver man alltså mer tid.

Burnout-studion har emellertid ett vakande Dice-öga på sig. Ryan MacArthur, live service development director på Dice, säger att det måste kännas som ett Battlefield-spel.

The current target is 64 players. With Firestorm, one of the key things is that it needs to feel like it’s Battlefield.

Det berättar MacArthur för VG247, och samtidigt som detta ska göra så att Battlefield-veteraner känner sig hemma ska det färre antalet spelare – jämfört med Blackout, PUBG och Fortnite – få det att sticka ut. Ett annat försäljningsargument är typiska Battlefield-fordon, men annars tycks det vara battle royale "as usual" med en "dödsring" som tajtar till slagfältet undan för undan.

Intressant att Dice isf redan haft 128 spelare men "gått tillbaka" till 64. Shame. -_- 11/11 Flera spel har redan gjort det, jag tror BF2 och ett spel som MAG hade det. Så det ska inte vara några problem. 10/11 Har alltid velat se 100 spelare i ett BF-spel. 64vs64 hade varit riktigt grymt. Synd att ingen vågar ta steget dit än. 10/11 Jaha. Jag trodde att jag missat något. Då vet jag. Tack för svar! Hur han detta spelsätt blivit så otroligt populärt? Jag trodde att det skulle vara coolt, spännande och roligt. Men det är ju bara så jäkla... aptrist. Fattar egentligen fortfarande inte... 10/11 Jag hoppas dom ökar till 100st... om det är "bara" 64st så kommer BR kännas som "bara ett till spelläge..." 10/11 Battle Royale fungerar så :) 10/11 Om det här spelläget Battle Royale hade medics, så hade jag kunnat spela och förstått det roliga. Att kunna återuppliva några spelare. Men när jag varje gång jag spelar alltid dör först, så tycker jag att det är värdelöst sätt att spela på. Att sedan... 10/11 Menar dom 32 vs 32 som är typ inget ovanligt i ett riktgit bf eller ska dom äntligen göra 64vs64 igen som är ett riktigt battlefield? 10/11 Har egentligen inget emot om det är 64 pers men om det nu bara är lag med 4 pers, som det sagts tidigare, så innebär det att man är topp 16 i varje match, lite fattigt kan jag tycka. Kan inte kännas så speciellt att vinna då heller, hade varit mer först... 10/11 Om 64 spelare gör att det flyter på bättre så är jag helt för. Lagget i PUBG efter så lång utvecklingstid och resurserna dom har är inte ok. 10/11
Skicka en rättelse