Det snackas ofta om hur Rockstars världar är en egen karaktär, vid sidan av personer som Trevor, John Marston och nu senast Arthur Morgan. Man glömmer dock ofta att uppmärksamma hur deras musik spelar en minst lika stor roll för att sätta stämningen och självklart är Red Dead Redemption 2 inget undantag. Särskilt när det mycket väl kan vara deras mest känsloladdade titel hittills.

Soundtracket i Red Dead Redemption 2 består till stor del av musik komponerad av Woody Jackson som tillsammans med Billy Elm stod för musiken i det första spelet. Många har säkert ställt sig frågan om spelare kommer att få uppleva lika stämningsfulla stunder som när man passerade gränsen till Mexiko och svenska Jose Gonzalez bräckliga röst förstärkte ögonblicket. Svaret är tveklöst "ja" och spellistan nedan är en stor del av detta. Därför måste vi utfärda både gåshuds- och spoilervarning då vissa av spåren är direkt kopplade till viktiga passager i berättelsen.

Eftersom Youtube inte låter oss bädda in hela spellistor får du klicka dig vidare här. Om dessa 40-talet låtar inte mättar ditt behov av Red Dead Redemption-soundtrack kan du istället spana in den här Spotify-listan som samlat både musik från det första spelet och en rad andra western-upplevelser.