Ekobrottsmyndigheten riktar blickarna åt annat håll.

Bo Andersson Klint, tidigare vd för Starbreeze, är inte längre misstänkt för grovt insiderbrott och förundersökningen mot honom läggs ner. Det rapporterar Di (via Breakit). Istället riktar Ekobrottsmyndigheten blicken mot banken Carnegie som tvångssålde Andersson Klints aktier.

Det var i december som stjärnfallet började för Starbreeze. För att förhindra konkurs ansökte det svenska spelbolaget om företagsrekonstruktion, och bara ett par dagar senare genomförde polisen en razzia mot Starbreeze. Det bekräftades inte då att Andersson Klint var en av de då två misstänkta (Sebastian Ahlskog, f.d. finanschef, är sannolikt den andra) men det görs alltså nu.

Starbreeze försöker samtidigt blicka framåt och vill slopa VR för att satsa på kärnverksamheten.

Tack till Maysay för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Ok. Tack för infon. Jäklar vad många talangfulla lirare det sitter hos Machine Games. Jaså, intressant information. Sånt man aldrig hör om. Gracias. :) 14/01 Har en bekant som jobbade på Starbreeze när de höll på utveckla Brothers. Hen sa att Fares var helt omöjlig att jobba med. Han kunde vilja slopa månaders jobb för att han ville göra något helt annorlunda. Han verkade tro att det var en film där det räck... 14/01 Vad menar du? Det är ren fakta och inget fuffens. Standardrutin helt enkelt och han borde aldrig ha misstänkts för något. 14/01 Det är ingen kvar. Dom drog dessutom till och med innan Overkill köptes, kolla när Machine Games startades, åren som följer sluar alla tongivande på gamla Starbreeze. Sbz1 hade bara Brothers, på g inget annat vettigt, sedan köpte dom upp för Overkill... 14/01 Aha ok. Så många drog dit. Då skulle det vara väldigt spännande om Machine Games fick göra eller testa på något nytt vid sidan av Wolfenstein serien. Riddick eller ett nytt single player IP skulle bli spännande att se. Helst i 3e person. 14/01 ? 12/01 Letar du efter riddick-starbreeze så är det nog bäst att du gör det hos machine games. Gamla starbreeze har varit dött sen länge. 12/01 Hoppas StarBreeze överlever iaf. Deras mästerverk stavas "The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay". En uppföljare på de spelen är något jag drömmer om men sedan är det ju inne med multiplayer sedan flera år tillbaka och StarBreeze vågar knapp... 11/01 Här kommer det ;) 11/01 Är inte förvånad över att han blev friad, är snarare förvånad över att Starbreeze var ärliga när de sa att Bo blev tvångssåld av Carnegie. Om man belånar sin portfölj så är man i händerna på mäklaren, du kommer aldrig kunna bli skyldig pengar utan blir... 11/01