Det är inte bara Fräcka Fredag som råkar ut för småstrul ibland.

Helgens livetest, stängda beta, VIP-demo av Anthem; vad den rätta benämningen nu är, därom tvista de lärde. Något de flesta kan vara överens om är i alla fall att det inte var lika lätt som väntat att faktiskt spela spelet. Stora delar av spelarbasen tycks stött på olika tekniska problem, däribland oändligt långa laddningsskärmar.

Igår kväll publicerade Chad Robertson, Head of Live Service på Bioware, ett nytt blogginlägg på företagets hemsida. Där ber han om ursäkt till spelarna och förklarar hur Bioware arbetar med att lösa helgens problem. Om du har problem med att ta dig ur Fort Tarsis ser det dock ut som att resten av helgen kan komma att fortsätta i samma spår:

Implement fixes to address “infinite loads”. I want to be upfront that this is a difficult one, and something we may not resolve during this weekend — many players are not seeing this issue and the last thing we want to do is destabilize the experience for everyone.

Vidare meddelar Robertson att de kommer fortsätta kommunicera med spelets community långt efter release, och att de snart är redo att redovisa sina planer för Anthem under resten av 2019 och framåt.

Hur har du upplevt helgen i Biowares nya spelvärld? Dela med dig av dina intryck i kommentarsfältet.

Det beror ju på vilket spel och vilka inställningar. Eftersom jag inte har något val har jag varit tvungen att justera dem rätt så ordentligt och det går att få 4K/60FPS i flera spel utan att det ska se ut som bajs. Men visst, det går inte i alla spel... 30/01 @Gen: Ett ensamt 1080Ti räcker knappast för 4k...antagligen inte två heller. Körde lite Destiny 2 med dubbla 1080Ti när jag testpilotade Omen-datorn och det funkade väl ifall man inte har några som helst krav på hög FPS. Misstänker att Anthem kräver änn... 29/01 Tycker det är tråkigt att folk ska prata skit och trasha ett spel som inte släppts än, hälften av alla som kommenterat nått om det här spelet har ingen aning om nått gällande spelet, dom har bara bestämt sig för att det är skit för att det är EA och för... 28/01 Ack Bioware.. vad har de gjort med dig? :/ 28/01 Mycket möjligt. Jag tyckte tex att menyerna i DA:I fungerade fint med gamepad. Problemet för mig är att jag inte är van vid att sikta med gamepad :) Och här siktar man mycket och ofta. 28/01 Verkar vara ett Frostbite "legacy" problem, Battlefield 1 hade problem med laddtider och låsningar när kartor laddades eller när man skulle gå ur en server. Battlefield 5 brottas med samma problem. Så felet ligger nog inte bara i detta spel utan i spelm... 28/01 När laddskärmen stannat 4-5 gånger i rad blir man ganska less på spelet. Jag hade mycket problem med laddskärmar och annat som som inte fungerade som det skulle. Håller dock med om att det verkar som ett riktigt kul spel så länge som de får ordning på... 28/01 Blir detsamma här, Premier i en månad för att lira. Menyerna funkar enormt mycket bättre med gamepad, t.om. hela spelet funkar bättre med gamepad, lirade med polare på PC, han med Mus & Tbord, jag med gamepad, jag flög i cirklar runt honom och dödade... 28/01 Fick ett mail vilket gav access (stod så med stora bokstäver över hela skärmen) men när jag försökte logga in i fredags så fick jag en splash screen som sa "nope, du är inte behörig". I lördags hann jag inte lira men i söndags testade jag igen och kom... 28/01 Jag är också såld. Ser fram emot spelet. Ingen PvP är en av dom största fördelarna. Oändliga laddningsskärmen var enkelt att komma förbi. Vänta ca 1-2 minuter efter att progressbaren stannat. Stäng ner Anthem med Alt+F4, gå in i task manager stäng ner... 28/01
Skicka en rättelse