En undersökning som gjorts bland 4000 utvecklare visar att pc:n forfarande är den plattform man allra helst utvecklar spel till. Det var i samband med Game Developers Conference som den årliga undersökningen The State of the Game Industry 2019 visade att konsolerna fortfarande ligger i bakvattnet om utvecklaren själv får välja.

56 % av svarandena hade släppt sitt senaste spel till pc, vilket är det högsta procenttalet hittills i undersökningens historia. Mobiler och plattor var näst populärast, med 38 %.

Två tredjedelar av utvecklarna skapar för närvarande spel till pc, och hela 62 % sade att deras nästa titel kommer att släppas till pc. Siffran för mest eftertraktade konsolen var 32 %, för Playstation 4. Pc:n är också den mest framröstade när man frågar om vilken plattform som är mest intressant just nu. Detta följs av Switch på 45 %.

Att indieutvecklare främst väljer pc:n är sannolikt en stor förklaring till den stora ledningen, men den flexibla arkitekturen lär också spela in på valet.

Är du intresserade av hela rapporten kan du hitta den här. Tipstack också till PC Gamer för nyheten!