Precis vad spelarna – och spelet – behövde?

Den senaste veckan har det stormat rejält kring Metro Exodus. Beslutet att i elfte timmen (spelet släpps 15 februari) gå från Steam till Epic Games Store mottogs inte väl i alla led. Exklusiviteten visade sig senare vara tidsbunden till ett år, men trots detta fortsätter missnöjet att gro. På Steam har de tidigare spelen utsatts för tung "review-bombning".

Mitt i denna storm släpper teamet en ny, sex minuter lång trailer från Exodus, som visar livet på ett tåg i postapokalypsens Ryssland, strider mot mutanter, stealth, trasiga men vackra miljöer, och även en sammanfattning vad konceptet "Metro" innebär, och hur det nya spelet tar det vidare.

Kommentarerna under trailern är, inte oväntat, syrliga. "A shame this game got cancelled so close to release, I was looking forward to playing it", säger någon. En annan säger "I've waited five years. One more will not kill me". Flera stämmer in: de väntar på Steamreleasen.

Tack till Ringo för detta #nyhetstips!
På release. 07/02 Ptja, fast när det fanns skivor var ju folk jävligt le på att behöva vänta fjorton veckor på att få hem det, installera etc. men när det väl var installerat var alla spel fristående varandra. Steam eller inte steam, det är väl spelet man ska spela om... 06/02 Ingen som blockerar någon? Är säkert som du säger att de har fått ett riktigt bra erbjudande, något som Steam inte vill matcha. 04/02 Jag hann köpa spelet på Steam när det uppdagades att de ska ta bort det. Jag har det i mitt library. Kommer jag få spela på release eller 2020? :P 03/02 Väntat tills det släppa på stream. Om inte så otur för dom. Jag har inte bråttom. 03/02 Skönt att steam får konkurrens. Kanske de släpper half life 3 snart!!! Vill folk stödja Kina så förallddlel, köp spelet av epic. Om inte, skaffa en Xbox One X och spela där.... Ser grymt najs ut. 03/02 Dom flesta tänker nog så, även om det inte är alla. 02/02 Tack båda för ett bra svar. Jag trodde det endast berodde på ytterliggare en till launcher bara. Men så vart det inte då. Mvh 02/02 gillar hur unreal tournament i barndomen redan hade den delen klar. inga onödiga extra launchers och skit. men spel 2019 behöver alltså en massa extra rutor och program av okänd anledning. bara pengafiske och girighet av alla slag. därför folk sen hämna... 02/02 dom kunde gott skippa alla launchers å bara ha skiten inuti spelen ist för slöa, osmidiga extraprogram. som förr då typ Alla gjorde så. allt fjanteri bara för att tjäna mer pengar 02/02
Skicka en rättelse