343 Industries sa i fjol att "Halo Infinite är Halo 6", men i en intervju med IGN säger utvecklaren att sci-fi-äventyret också är en "själslig reboot" av hela Halo-serien. Bonnie Ross från 343i:

...kind of calling it a spiritual reboot. That's kind of how we talk about it.

Det rör sig av allt att döma inte om en regelrätt reboot, då Ross säger att begreppet "själslig reboot" kommer av att teamet lagt pannorna i djupa veck över vad serien betyder för dem, och reflekterat över erfarenheterna med Halo 4 och 5. Därför är det en slags nystart.

There has been a lot of introspective time to really reflect on what we have done as 343. Where have we made mistakes? Where have we hit it right? What does Halo mean to all of us? That trailer we did is what Halo means to the studio.

Trailern debuterade på E3 i fjol, och sedan den har vi inte fått veta så mycket alls. Det har ryktats om battle royale (nej, säger 343i) och att det ska släppas i år utan multiplayer. Det finns med andra ord många frågor som hänger i luften. Till pc kommer spelet, men då Microsoft ryktas visa nya konsoler under årets E3 kanske Halo Infinite inte ens är ett självskrivet Xbox One-spel?