Och EA:s satsning verkar minst sagt ha lönat sig.

Nyhetsbyrån Reuters har i dagarna rapporterat att Tyler Blevins, kanske mer känd under sitt alias "Ninja", fick runt nio miljoner kronor i betalt för att streama Apex Legends vid releasen. Ninja var en av flertalet högprofilerade streamers som deltog i marknadsföringskampanjen, och själv kan han skryta med fler än 13 miljoner följare på Twitch.

Representanter för både Electronic Arts och Ninja har avböjt att kommentera överenskommelsen, men i vakan av releasen kan vi åtminstone konstatera att EA:s marknadsföringsavdelning gjort det mesta rätt. Efter bara en månad på marknaden hade man nått fler än 50 miljoner spelare, och populariteten lär inte dala i första taget.

Så här sade Drew McCoy, lead producer hos EA, om lanseringen:

Vi ville verkligen skapa en dag när du inte kunde undvika Apex om du brydde dig om spelande, och vi ville att det skulle kännas som en händelse som inträffade överallt Jorden runt på den dagen. Vi hade streamers från hela Europa, Latinamerika, Nordamerika, Korea och Japan, så att vi kunde få ut vårt budskap och folk skulle se spelet.

Är du en av de 50 miljonerna?

Skicka en rättelse
Spelet är sjukt bra, skönt med ett spel utan en lång invecklad story. Det är min personliga åsikt. 20/03 När du jämför honom med när skådespelare får en massa pengar för att göra en film så blir det fel, du skulle jämfört honom med när en skådespelare får en massa pengar för att göra reklam. Han får pengar för att sälja en produkt. Hade folk betalt honom... 19/03 Bästa release ever, inte hypat spelet i förväg och sen köpt alla influencers, boom. 19/03 @1337Figaro: Styckeindelning, människa! Vi kan korta ner din text till följande: Lönsamhet innebär en högre ersättning för lagt arbete. Ganska simpelt egentligen (tänk på det vid din löneförhandling). Samt nej, alla företag ägs inte av privatpersoner.... 18/03 Sjukt 17/03 Jag tror han pratar om hur storföretagen snackar om att spelutveckling är dyrt och att de måste fylla spelen med microtransactions för att det är så svårt att gå runt. 17/03 Ska försöka ge exempel som jag tycker förklarar ganska bra om "varför" dem ska få dem här pengarna. Det bor 7.7 miljarder människor på jorden. I Los Angeles där mycket speciellt dyr film och musik utvecklas bor det 4 miljoner människor. Med en sån stor... 17/03 Så om jag förstår dig rätt? för att världen är som den är så är man en nollförstående kommunistisk snöflinga om man har en åsikt och önskan att världen kanske vore på ett annat sätt? 17/03 Söker inte din klapp på axeln. Besvarade en tråkig kommentar som saknade underlag. Sen är det ju ironiskt att du klankar ner på att jag refererar till varför jag tycker kommentaren saknar underlag när du själv använder samma elitism och retorik som jag... 17/03 Tillbaks! 16/03