"Du ska kunna välja var du köper pc-spel."

Redan i höstas berättade vi att Microsoft planerade att ta Xbox Game Pass till pc. Sagt och (snart) gjort, nu bekräftar Microsoft att tjänsten är i antågande. Hur snart? Gissningsvis "E3-snart".

Det innebär konkret att Windows 10-användarna kommer att kunna prenumerera på tjänsten och få tillgång till mer än hundra titlar utan extra kostnad. Den ska ha designats "specifikt för pc-behoven". Mer info och en lista på titlar ska komma under Xbox-showen på E3, och spelen (nya kommer varje månad) ska komma från bland andra Bethesda, Devolver, Paradox och Sega.

Även på pc kommer tjänsten att heta Xbox Game Pass, och prenumeranter får även rabatter.

Detta är dock inte allt. Xbox Game Studios med Phil Spencer i spetsen har lovat bättring och bot för pc-spelarna, och av allt att döma är detta mer än tomma löften. Spencer klargör:

With that in mind, our intent is to make our Xbox Game Studios PC games available in multiple stores, including our own Microsoft Store on Windows, at their launch. We believe you should have choice in where you buy your PC games.

Efter ett halvår med "exklusiva mig hit, exklusiva mig dit" är det förmodligen ljuv musik i många pc-spelares öron. Vi vet redan att Halo: The Master Chief Collection, förutom Microsoft Store, också kommer till Steam. Nu bekräftar Spencer och kompani att över 20 Xbox Game Studios-titlar är på väg, till att börja med Gears 5 och de definitiva versionerna av Age of Empires I, II och III.

Xbox-teamet arbetar även på att ta sina pc-spel till ytterligare butiker, men Steam tycks vara prio.

We know millions of PC gamers trust Steam as a great source to buy PC games and we’ve heard the feedback that PC gamers would like choice.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Historien upprepar sig. MS failade hårt på den mobila marknaden och lanserade istället Office apparna på Google Play. Numera tjänar de storkorvan på de applikationerna istället. 03/06 Ville bara få in Sony i samma mening på nått sätt. Och jag orkade inte komma på nått med Nintendo. Bara sarkasm och absolut inget allvarligt menat, förutom att jag tycker att det ser fjantigt ut. 31/05 Gamla vanor är svåra att bli av med, och det är inte helt allvarligt menat heller :P Hur är jag en Sony fanboy för att jag skriver M$..? 31/05 låter som honug i mina öron eller ögon! MEN AWSOME AT LAST! 31/05 Hoppas vi får se State of Decay 2 till PC på annan plattform än MS Store. 31/05 Xbox Game Pass till PC kommer förmodligen att ha ett eget, mer PC-spelsorienterat bibliotek. Ingen vet exakt hur det kommer att se ut men det sägs att Xbox Game Pass Ultimate (som nu är i beta hos insiders) kommer att innehålla både konsol- och PC versi... 31/05 Håller med dig men... Varje gång någon skriver M$ så tänker jag på fjortisar. Varför inte i samma mening skriva €pic eller är du en $ony fanboy? Obs, jag är sarkastisk. Tycker bara det är fjantigt helt enkelt. 31/05 Äntligen, finns en del spel som man gärna ser att de kommer. Hoppas främst på Gears-serien. Men Age of Empires är ju även det kul. 31/05 Enda sen MS katastrofala e3 annonsering för xbox one har dom i princip bara gjort allting rätt efter det. 31/05 Halleluja. Läste nyheten igår kväll på "activity feed" på Steam från en "vän". Riktigt kul nyhet då jag vill ha alla spel samlade här. MicroSoft gör allt rätt just nu. Visste de leder inte konsolförsäljningen men de har massor av spännande på g i pipen. 31/05