Ett gratis-MMO som inte har något med deras serie att göra.

När Amazon förhandlade om rättigheterna att göra en tv-serie baserad på Tolkiens sagovärld måste de också haft planer på att låta deras spelstudio ta en klunk av entvattnet - ett nytt spel med hobbitar, orcher och annat oknytt är under utveckling. I pressmeddelandet är de tydliga med att särskilja de två projekten, där tv-serien ska utspela sig långt innan händelserna i Saga om Ringen-trilogin, och spelet under samma tidsperiod.

Precis som det redan existerande The Lord of the Rings Online är detta ett massivt multiplayerspel och det kommer också att vara gratis, vilket säkert inte är särskilt positivt för den förstnämnda titeln som nu har 12 år på nacken.

Spelet, som annonserades av kinesiska Leyou Technologies redan i slutet av förra året, som har inte någon officiell titel eller releasedatum men det ska släppas till pc och konsoler. Företaget äger sedan tidigare Digital Extremes och Splash Damage.

Tack till Fezk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Hoppas det inte blir som när mmoet Star Wars The Old Republic släpptes, att de lade ner förra mmoet Star Wars Galaxies för att inte ha två konkurrerande mmos samtidigt. Tänk om Amazon helt plötsligt skulle dra ut the lifeforce från Lotro och komma med... 12/07 Jag lirar fortfarande Lotro. Mest för landskaps känslan av att rida runt Middle Earth. Med tanke på den otroliga mängd innehåll Lotro har, så ska det bli intressant hur det här nya spelet blir. Lotro är verkligen sprängfyllt, en värld som känns levande... 12/07 Gratis MMO från en kinesisk utvecklare. Det brukar ju aldrig betyda grindfest och surprise mechanics. 11/07 sagan om dom bannlysta ? är det inte rätt dött med lotr nu ? känns inte så aktuellt direkt.. 11/07 Alltid intressant med LOTR-spel men man blir ju oftast rätt besviken. Amazon game studios är ju dessutom en ganska okänd utvecklare som inte har några nämnvärda meriter vad jag känner till. 11/07 @Walter S.A. Iego: "WHEN... And that first show will be around for a while: The deal requires Amazon to commit to five seasons, as well as begin production within two years. Since the deal was announced in November 2017, expect to hear some news on the... 11/07 @conthox: Haha, inte solsting, men njurstenar :) Jag tänkte mest att det var sååå lång tid sedan det hade kommit något bra släpp som rörde J.R.R. Tolkiens fantasivärldar, men så glömde jag "Shadow of War". När kommer TV-serien; någon gång 2021? 11/07 Hade önskat ett RTS á Battle for Middle-earth-stuk eller ett RPG av Witcher-format. De har ju all lore så- "Hur svårt kan det va?" 11/07 Wait, what? Du som skriver så mycket bra annars måste ha fått solsting eller något. ;) Jag som spelade LotRO i många år och egentligen bara slutade för att man spelat ut main quest och sedan tappat sugen då dom har sabbat spelet med alla jäkla tokens... 11/07 Äntligen! Skämt åsido, tror också det blir svårt för folk att bli intresserade av det här. 11/07