För första gången ser det ut som att Oculus Rift är förstavalet för VR-utvecklare, visar den årilga undersökningen AR/VR Innovation Report som innehåller svar från 900 personer som jobbar med AR, VR och MR (Mixed reality). PC Gamer rapporterar att den fjärde mätningen i ordningen visar på “ett skifte i plattformspreferenser.”

Det är jämt skägg dock - bara några procentenheter skiljer plafformarna åt. Värt att notera är också att Oculus Quest, Riftens trådlösa lillasyster, seglat upp och nu delar andraplatsen med Vive.

XRDC, företaget bakom rapporten, kommenterar skiftet så här:

“Det här är stort: HTC Vive har varit den mest populära plattformen tre år i rad [...] men i år ser det ut som om Oculus har fångat utvecklarnas intresse.”

Det blir spännande att se vad VR- och AR-vågen kommer att leverera de kommande åren. Det stora genombrottet uteblev vid lanseringen av den nya tekniken, men spelvärlden bubblar och kokar av nya, spännande angreppssätt. VR-framtiden ser fortsatt ljus ut. Glöm inte att kolla in vår spellista med mängder av VR-klipp.

Redaktörens anmärkning: Här FZ har HTC Vive länge varit VR-headsetet framför alla, främst för att den har erbjudit en oöverträffad rörelsefrihet och ett stort utbud av titlar och demos. I och med vår flytt så har utrymmet vår rörlig VR begränsats, så vi får se om Oculus Rift kan segla upp som en ny favorit även hos oss i pressen.