Swerys skräck får nytt liv (gånger två).

Hidetaka "Swery" Suehiros Deadly Premonition släpptes ursprungligen på Xbox 360 2010 och har sedan dess även hittat till pc och Playstation 3. Sedan i natt finns det också på Switch, då Deadly Premonition Origins avslöjades och släpptes i samma veva. Åsikterna om spelets storhet går dock (rekord)rejält isär. Faktum är att det finns med Guinness rekordbok tack vare (på grund av?) att det är historiens "most critically polarizing survival horror game". Vilken grej.

En annan grej: någon gång under nästa år kommer uppföljaren till Switch, Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise. FBI-agenten York återvänder i huvudrollen, men nu tillsammans med kollegan Aaliyah Davis. Eller ja, "tillsammans" är att ta i. De spelar huvudrollerna men deras övernaturliga historier äger rum med fjorton års mellanrum. Rafflande!

Det återstår att se om även Deadly Premonition 2 blir en vattendelare. Swery hälsar:

Roughly 10 years have passed since the original was released in 2010. Now, a miracle has happened, and I have a chance to reunite with my best friend – something I never thought would be possible.

I'm working hard day and night while also looking back on the past to make sure this becomes something that doesn't change no matter how much time passes, while also adapting to and interlocking with the current era – a game that encompasses all. Please get yourself a cup of coffee and wait for it to be completed!

*brygger kaffe*

Spelade igenom det både på PS3 och XB360. Visst, kontrollen är keso (men gillade stressen det gav i ”skräckpartierna”) och grafiken är tveksam, men tyckte bara det bidrog till den fantastiskt mysiga och bisarra värld man får ta del av. Jag tycker på rik... 08/09 Mitt största problem med spelet (även om jag gillar det) är kontrollerna, de är som bakvända om man jämför med de flesta andra spel. Men man vänjer sig efter ett tag. Ganska märkligt spel egentligen, allt skriker skit i en låda, men det har ändå något... 07/09 Aldrig hört talas om detta spel innan men tyckte 2:an virkade intressant. Kanske får testa första på PC innan man tar sig an 2:an på Switch. 07/09 @PontusT: Precis, gör det! Det finns hur många likheter som helst. 06/09 Är ett Twin Peaks fan själv. Kass grafik är inget jag bryr mig om, det kan ha en viss charm =) ska definitivt testa ikväll =) 06/09 Kan bara instämma i allt ovanstående. Minns också att jag hade ett jäkla schå med att få det att fungera på steam, med olika "community patches" som det var nödvändigt att ladda ned, ändringar i ".ini" filer som behövde göras och rent utav "knep" som... 06/09 Tack, älskar sånt här =D kommer säkert uppskatta detta =) Jag läste senare igår en recension på det, där de beskrev det som "it's so bad it's good" Blir till att lira ikväll =) 06/09 Världens bästa "sämsta" spel. Jag körde det 2012 på 360n och när jag kommit över den första chocken över hur fult och klumpigt det är på ALLA plan så insåg jag vilket fantastiskt spel detta är. Det finns inget liknande, det är så nära man kan komma Twin... 05/09 Det är ett spel i sin egen kategori. Det har sin charm och det i mängder. Jag personligen älskar den bizarra humorn i det. Det är inget spel man ska ta seriöst direkt men ge det en chans! 05/09 Det är inget bra "spel". Kontrollerna är dåliga, gameplayet åldrat och bökigt och grafiken är distinkt budget. Däremot är det ett bra "spel". Karaktärerna är roligt skrivna och minnesvärda, det finns massor av grejer att se och göra, huvudkaraktärerns... 05/09
Skicka en rättelse