Kända från spel och böcker, och snart på tv.

20 december har The Witcher premiär på Netflix. Oavsett hur väl första säsongen tas emot är en andra redan beställd, och det finns planer på ytterligare fem. Du kanske har spelat CD Projekt Reds The Witcher-trilogi och läst böckerna. Gott så, men inför premiären är det dags att lära känna Netflix-Witchers tolkningar av huvudpersonerna.

Netflix-showen bygger visserligen på böckerna, men seriens showrunner Lauren Hissrich har sagt att man även fattat unika beslut för att gagna den nya formen. I de här tre klippen, som vardera är runt två och en halv minut, får vi träffa Geralt av Rivia, Yennefer av Vengerberg och prinsessan Cirilla – hon som i ett tidigt skede var tänkt som huvudperson i Netflix-showen.

Det är givetvis för tidigt att vare sig hissa eller dissa Netflix-Witcher, men tidiga synpunkter vittnar om att specialeffekterna inte är så dåliga du tror, och att fightingsekvenserna är "vansinniga".

Tack till Devan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Larvigt. Summerar ditt inlägg rätt bra #styrkekram #okboomer 13/12 Snark. Helt seriöst. Snark. I din anda ska jag dra ditt bokbrännande som en parallell till Nazisternas bokbränning? Eller ska ja bara kanske inse att det är en liten tramsgrej på ett spelforum kanske och inte tas seriöst? Att du en drar den parallellen... 13/12 Ser riktigt bra ut. Jag är en av dom som inte följde strömmen och ratade serien innan man knappt sett något från den. Många här skitade ner den totalt. 😂. Jag går alltid emot strömmen. För att det är kul. Skämt å sido så ser det här väldigt väldigt bra... 12/12 Haha ja det vill man ju undvika. Tack för tips! 🙂 12/12 Ja jag håller helt med dig där. Förstår att de ville knyta ihop sin trilogi, men Geralt är annorlunda i spelen och böckerna. Jag tror de plockat vissa karaktärsdrag de gillade, och som passade in i spelen, sen lämnat andra. På ett vis är det ju deras... 11/12 Visst är det så. Tycker såväl personligheter, som relationer och andra väsentliga saker skiljer sig ganska nämnvärt i böckerna gentemot precis som du säger 2:an och 3:an som tagit sig mkt friheter, och dylikt för att knyta ihop story. Den Geralt man lär... 11/12 Adlibris beställde jag ifrån, och precis som Jocke säger så rekommenderar även jag på Engelska. Spelen är ju trots allt på det språket så det torde fungera. Man är ju van vid lingot. Med Svenska blir man bara konfunderad över "facktermerna" (fantasy)..... 11/12 Du bör nog tänka på hur du uttrycker dig mot en annan person - att jag "bör bränna bort min smak" kan tolkas hotfullt ;) 11/12 Smaken är som baken och allt det där. Men böckerna är riktigt jävla bra! Så det enda som bör brännas är din smak i litteratur! 11/12 Funderar också på det här. Jag började läsa böckerna i samband med Witcher 1, där kändes böckerna och spelet rätt lika. Men även om jag gillar 2an och 3an så tycker jag att de som skaffat sig en egen stämning och egen identitet. Det är på inget sätt dål... 11/12