"Ibland gör man rätt, ibland gör man fel" skriver utvecklarna och tar sikte på framtiden.

Om mindre än två veckor firar Anthem ett år men vi kan nog konstatera att det kommer vara ganska tomt på kalaset. Förra veckan cirkulerade skärmdumpar som visar att Bioware inte ens plockat ner julpyntet. Och de som förmodligen är mest smärtsamt medvetna om att spelet inte nådde sin potential är Bioware själva. I ett självrannsakande blogginlägg konstaterar de krasst att ibland lyckas man skapa nya världar men ibland misslyckas man också. Därför ska de ta ett rejält omtag om spelet under året.

Over the coming months we will be focusing on a longer-term redesign of the experience, specifically working to reinvent the core gameplay loop with clear goals, motivating challenges and progression with meaningful rewards – while preserving the fun of flying and fighting in a vast science-fantasy setting. And to do that properly we’ll be doing something we’d like to have done more of the first time around – giving a focused team the time to test and iterate, focusing on gameplay first.

Man kommer att ha igång den nuvarande versionen av Anthem under tiden men Bioware kommer inte släppa fler säsonger, bara olika event och liknande.

Skicka en rättelse
Jo, det var helt och hållet BioWares fel. (https://www.trueachievements.com/n37109/bioware-addresses-allegations-of-anthem-development-issues) 11/02 Jag hoppas FZ följer upp på detta så vi får se hur det slutar. Men jag, som så många andra, tvivlar på det. 11/02 Det finns potential, dock så ser jag inte hur man ska kunna gottgöra det man gjort betalande kunder. De får absolut inte ta betalt för nylanseringen för de som betalat, eller nylansera till fullpris, det är absolut minimum. Det är ju så irriterande att... 11/02 Om det nu ska göras om ordentligt, så hade kanske VR varit häftigt att lägga till. Flyga runt med VR-headset, Iron Man-style. Hade varit hype. 11/02 Jag bockade "tror när jag ser", men viss HAR spelet potential...frågan är ju ifall de verkligen lyckas göra något av den. Jag blev löjligt besviken på den inledande storyn och det faktum att man startar ett uppdrag genom att bli teleporterad någonstans.... 11/02 Började köra anthem för några veckor sen, jag gillar de väldigt mycket. Världen är helt fantastisk. Bra story, och gillar karaktärerna:) är de någon som vill lira några uppdrag eller skapa guild eller så så är det bara höra av er! 11/02 @Alienshade: du råkar inte vara med i en guild eller så? började köra med mina kompisar för några veckor sen, men dom tröttnade. men jag kör fortfarande på:) 11/02 Japp, jag tror det kan bli väldigt svårt. De kan säkert lyckas göra bra spel, men inte med samma känsla som tidigare. 11/02 Så du menar på att. Det är omöjligt för dem att leva upp till sitt gamla jag. 11/02 Jag hade mer än gärna spelat Anthem om spelet varit mer flytande. Större öppnare zoner med mindre laddningstider. Men va bara så avtändande att spela när laddningstiderna är längre än själva uppdraget. 11/02