Fire Emblem: Three Houses släpptes till Switch förra sommaren och blev en sommarplåga på bästa sätt möjliga. Fire Emblem är som bekant en anrik serie, som föddes för länge, länge sedan under NES-eran. Västerländska spelare släpptes dock inte in i värmen förrän 2003 då serien hittade hit, och gjorde det till Game Boy Advance. Och på tal om Game Boy Advance...

Ett gäng dedikerade fans gjorde strax innan jul om introt till Three Houses i samma anda som en GBA-titel. Nu har projektet vuxit till ett demake-spel, berättar teamet i ett meddelande.

That prologue video on YouTube was supposed to stay a one-shot. It's honestly amazing that so many people are willing to help out and are interested in seeing something like this come to fruition.

En första glimt av det gryende demake-projektet ser du undertill, men snarare än att lägga fokus på alla tre elevhem kommer Three Houses-demaken handla om Blue Lions. Då fanprojekt har en tendens att rinna ut i sanden kanske det ändå är ett rimligt beslut.

Så här i spelets gryning finns förståeligt nog inget releasedatum, men vill du hålla dig ajour med framsteg och (förhoppningsvis få) bakslag har teamet satt upp en Discord-kanal.