Parterna förlikar utanför domstol och stämningen mot Star Citizen-utvecklaren läggs ned.

Cirkusen kring Crytek och Star Citizen-utvecklaren Cloud Imperium Games verkar äntligen få ett slut i och med att de båda parterna säger sig ha kommit överens om en förlikning utanför domstolen. Crytek ansökte för en tid sedan om att dra tillbaka sin stämning för att istället kunna återuppta den när singleplayer-spelet Squadron 42 släpps, eftersom de ansåg att detta skulle utgöra ett övertramp mot parternas kontrakt.

Men det verkar alltså inte bli aktuellt eftersom de båda aktörerna har bett domstolen om 30 dagar för att komma överens om termerna för denna förlikning, varpå de tillsammans kommer ansöka om att lägga ned stämningen. Huruvida pengar kommer skifta händer, åt vilket håll det kommer ske och i så fall hur mycket vet vi dessvärre inte, men vi får hålla tummarna för att internets detektiver lyckas luska ut hur denna överenskommelse ser ut.

Skicka en rättelse
Att det går dåligt för Crytek är ju ingen hemlighet. Känns sådär att Hunt: Showdown är proppat med micro transactions när det är ett så bra spel. Tur att det bara är kosmetiskt i alla fall. 23/02 Jag tror (utan att ha några bevis alls) att Crytek desperat försökte pressa CIG på pengar väl medvetna om att CIG inte ville ha en stämning som alla siter gärna rapporterar om samtidigt som dom skulle börja promota Squadron 42 på allvar. 22/02 Det värsta var ju att Crytek försökte driva på stämningen ett bra tag efter mailet från amazon. Fast att dem hade fakta att dem redan torskat "caset" mot CIG. Crytek verkar rätt tappade från vad man sett hur dem hanterat hela den här grejen. 22/02 @Maddox: Innan var det så ja. Men allt ändrades när Amazon skickade ett e-mail, då insåg dom att det var kört. Dom kunde inte ens få några pengar när squadron 42 var släppt heller. Vet inte vad dom gjorde för deal, men vi får anta att det är så. Kvittad... 22/02 Som skrivet äger EA rättigheterna och tror de till och med vägrar släppa dem? De fick ju allt när de köpte Origin Systems back in the days. Vilket också är anledningen till att vi inte fått se något mer Wing Commander, Strike Commander, Privateer, Ultim... 22/02 @Freeman79a: Tror EA äger rättigheterna för Wing Commander. Squadron 42 kommer va Wing Commander, fast med ett annat namn och annat universum. Istället för hårbollarna Kilrathi, så är det Vanduul som är huvud fienden istället. Nästa citizencon kommer... 22/02 Jag är ett stort fan av Wing Commander serien. Där är ett IP man skulle kunna göra något otroligt stort av. Kom igen nu Microsoft, Sony eller Nintendo. Köp på det. Gör en ny trilogi spel. Se till att det kommer böcker. Filmer. Tv-serier. Grundaren av... 22/02 Jag tror i det här fallet mer på CIG än på Crytek men det är bra att de nu är överens. Jag har länge följt den här industrin, sedan jag var ett litet barn har jag varit ett stort fan av spel. Jag har läst många tidningar (vi som är födda innan Internet... 22/02 För att förtydliga lite, Crytek insåg att de förlorat och ville dra sig ur för att sen försöka stämma CIG igen "FOR MONIEZ". Nu verkar det som CIG erbjuder att betala en del av sina egna advokat kostnader och Crytek får betala resten emot att de ska för... 22/02 Dom ansåg att dom förlorade efter dom fick meddelandet från Amazon, att dom hade gett ut licensen för Lumberjard, som också i sin tur gav ut licensen för cryengine motorn fram till april 2016. Antar att dom gav Crytek en deal att minska på advokat kostn... 22/02