Tidigare Horizon-producent tar PS4-fans i örat.

Igår släppte Sony bomben: Horizon Zero Dawn tar i sommar klivet till pc, då det kommer till Steam. Ännu fler får chansen att spela ett rasande bra äventyr, och alla borde vara nöjda. Eller?

Nope, en del följer (icke)logiken att glädjen försvinner när ett spel till favoritformatet släpps till fler format. På Twitter har en jättearg spelare lagt upp ett klipp på på en sönderslagen pc (kan man anta). Användaren skriver "Great way to spend my birthday. Thanks for f*cking nothing."

Han ser rött, men en som också ser rött är forne Horizon Zero Dawn-producenten Sam Sharma. Han svarar på klippet via Twitter och undrar: "Vad i helvete är det för fel på er!?"

Vi gjorde ett spel, ni gillade det. Nu får ytterligare människor chansen att gilla det. Och på något sätt suddar detta ut ER glädje!?

Han avslutar med att uppmana kritikerna att vara snälla mot sig själva, och det låter ju som ett rimligt råd. Sharma "vill tro att det här var ett rop på hjälp", vilket det ju förstås kan vara. Det kan alltid finnas mer i bagaget, så vi hoppas att de arga spelarna tar till sig rådet och väljer glädjen.

Skicka en rättelse
Som jag alltid sagt jag vill inte kalla mig gamer idag jag vill inte associeras med dagens jävla drägg. Som gnäller att ett spel får pc port eller skickar mord hot till developers om ett spel är försenast. Voöket dom gjorde när no man sky blev försenat.... 17/03 Du menar som att hela saken är fake news, skrivet av ett parodikonto? Ja ungefär. 13/03 Finns folk som har PC och sen går och köper en ps4 konsol för lira det "exklusiva" spelet. Då är det surt.. 13/03 Självklart att spel som är exklusiva ska släppas på samtliga format efter en viss tidsperiod. Väntar fortfarande på CS 1.6 till ps3/ ps4. Å andra sidan hade det varit ett annat sony exklusivt spel än Horizon kanske man hade blivit arg men nu är HZD det... 12/03 Jag slog sönder min playstation 5 prototype! 12/03 Ingen aning. Spelade andra spel också men kom som inte för mig att prova om det var samma sak eftersom allt spelande skedde sittandes enda. 12/03 Hmmm. Låter konstigt. Säker att det inte var ett pannkakespel på virtuell 226" yta? 12/03 Ja tex vi körde nått spel minns inte riktigt som trackade huvudet som vanligt men om man tex ställde sig upp så ändrades inte höjden i spelet, samma sak om man flyttade sig framåt bakåt så flyttade man sig inte i spelet utan bilden följde med. 12/03 Alright. Allt gott. Reagerade bara på att du drog slutsatsen att det var PSVR som orsakade illamåendet. Men nog om det. Dock är jag väldigt nyfiken ännu på vad det var du menade med att bilden följde med när du testade 12/03 Helvete vilket I-landsproblem, wtf... 12/03