Mer än en regelrätt expansion?

Mycket tactics idag. Först berättade vi om Gears Tactics releasetrailer (ja, det släpps först 28 april), och nu möts vi av nästa tuordningsbaserade titel: Xcom: Chimera Squad.

Den här fristående (semi)uppföljaren till Firaxis Xcom 2 släpps redan 24 april, så det blir trångt i genren framåt månadssslutet. Det är oklart vilket omfång spelet har, men det är standalone, så du behöver inte föregångaren. Om det är ett fullfjädrat släpp är dock tveksamt. Sådana brukar föregås av en hel del snack och marknadsföring. Initialt ser det ut som en större expansion, om än som sagt fristående.

I Chimera Squad har det gått fem år sedan Xcom 2. Människor och aliens arbetar tillsammans ii City 13, “the beacon city of a new life on Earth - one where humans, aliens and hybrids now coexist under a post-war period of fragile peace”. Du styr just titelns Chimera-grupp och ni måste avslöja konspirationer och grupper som hotar den bräckliga freden.

Kolla först in reveal-trailern ovan för en introduktion, och snegla sedan vidare på lite gameplay här nedan.

Skicka en rättelse
Xcom for kids? 16/04 Jaha, det här kom ju lite som en blixt från klar himmel. 15/04 Kommer FZ göra en recension av detta? Ser fram emot det här släppet! 15/04 pre-order asap. 100kr typ. jämför andra spel som kostar runt 700kr typ 15/04 Sitter på Steam och ser prislappen på €9,99. Ser gameplay och story. Erkänner för mig själv jag hade nog inte velat betala 10 SEK för denna sorgliga "Look at me, I'm a cop!" version av XCOM. För mig är XCOM en utomjordisk invasion, inte en MiB. Så nej,... 15/04 Verkar som sagt vara en spin-off. Men en av prylarna i alla X-COM spelen har ju varit människan mot rymdvarelserna. Av ngn trist anledning får man inte namnge sina figurer. Inte jättepepp... 15/04 Jag tror detta med är en test av olika system där de utvärderar vad folk tycker. Med tanke på det låga priset är det lätt värt pengarna att testa. Sen kommer nog det bästa att implementeras i det fulla Xcom 3 som de garanterat jobbar med. Personligen... 15/04 Lika bra att plocka upp nu då, då spelet är 50% off fram till 1 maj ;) 15/04 Detta känns inte som ett regelrätt XCOM spel utan något annat. Synd, hade hellre sett ett XCOM 3 eller en ny expansion till XCOM 2. Väntar på detta i reabingen. 15/04 Alltid gillat Xcom men blir så djävulskt trött på att det känns som mina soldater alltid missar och fienden alltid träffar. Till slut sätter man på foliehatten och bestämmer i sitt eget huvud att fienden har +5 i modifikation på sina "tärningar" och jag... 15/04