Av 50 miljoner spelare är det i alla fall en början.

Förra veckan rapporterade Activision att inte mindre än 50 miljoner har testat Warzone, deras gratis battle royale-spinoff till Call of Duty. Men framgångar i multiplayer-genren leder också till att fuskare dras till spelet som flugor och man har redan bannat över 70 000 konton. Infinity arbetar samtidigt på förbättrade verktyg för att rapportera potentiella fuskare.

Frågan är hur pass effektivt bans är i ett gratisspel, rent krasst kan fuskaren bara skapa ett nytt konto att fuska med.

Skicka en rättelse
Nej CS också. Jag slutade spela CS för decenier sen pga jag blev less på fuskare. 16/04 Det enda som skulle funka för att få bort fuskare är väl om hårddisken brann upp om anticheat hittar fuskprogram på den 16/04 och det gör inte CS menar du? 16/04 Finns det seriöst inga lagar som reglerar fusk i onlinespel? Borde väl kunna klassas som sabotage eller dyl? Böter låter som ett rimligt straff! Det är visserligen möjligt att råka ut för oönskad mjukvara i burken.. Men det får väl bli Polisens uppdrag... 16/04 @Jeehao: Att ta screenshots från spelare är redan en del av vissa anti-fusk, inget som är vidare effektivt då det i princip måste verifieras manuellt. Dessutom så blockar många fusk såna funktioner helt, vilket gör att det hela svårt. Då får utvecklarna... 15/04 En sak jag inte riktigt fattar är varför man inte skapar ett anti-cheat som skannar skärmen när man spelar. Ser programmet en massa konstiga menyer och fyrkanter så är det bara att banna direkt. Det är säkert skitsvårt att införa men det finns nog rikti... 15/04 Battleroyal är verkligen en genre som drar till sig fuskare, där kan dom köra ostört och obemärkt stor del. 15/04 Är det bara för mig som det laggar och hackar som fan senaste tiden? Funkade toppen förut, men senaste tiden har det blivit skitjobbigt. :( Känns som man helt plötsligt spelar på servrar som står i långtbortistan 15/04 En stor del av problemet är att de som bannas inte blir permanent bannade. Ingen form av hårdvaruidentifiering verkar används och de som blir tagna kan bara skapa ett nytt konto och köra på. Sånt håller inte... och det gör också den där siffran med "70... 15/04 99% av de som fuskar är ryssar och kineser. Hade varit fint att låta dem spela på egna servrar. Sedan tycker jag att samma sak ska ske i CSGO 15/04