E-racingen har fått sin hästsko i boxhandsken.

Audi har sparkat sin tyska Formula E-förare Daniel Abt efter att ha kommit på honom med att fuska.

På grund av coronan körs racingserien Formula E som esport med spelet Rfactor 2 istället för på banor världen över. Under helgens event kom det fram att Abt låtit den professionella esportsföraren Lorenz Hoerzing köra i hans ställe, rapporterar The Race.

Abt erkände och bad om ursäkt direkt när fusket upptäcktes. Audi sparkade honom omedelbart. Audis uttalande:

Daniel Abt did not drive his car in qualifying and the race at the fifth event of the Race at Home Challenge on May 23 himself, but let a professional sim racer do so.

He directly apologised for this on the following day and accepted the disqualification.

Integrity, transparency and consistent compliance with applicable rules are top priorities for Audi – this applies to all activities the brand is involved in without exception.

For this reason, Audi Sport has decided to suspend Daniel Abt with immediate effect.

Skicka en rättelse
Även jag tycker att det har varit underhållande och hoppas att de fortsätter med liknande saker mellan säsongerna. IndyCar-loppen är de jag har haft mest nöje av även om sista varvet i sista loppet lämnade en besk eftersmak. F1 är ju lite begränsade av... 27/05 Har varit ett väldigt stort nöje för mig med intresse för motorsport! Sen har det funnits lite olika sätt att gå tillväga. Nascar och Indycar har kört så seriöst det går med alla förare, nationalsång och allt som hör till. Och Formula 1 har gjort det... 27/05 Helt klart rätt av Audi. Sen känner jag även att den som nöter sim-racers hela tiden lär ju faktiskt vara bättre på det än en som mest kör på riktigt. Visst, jag vet att många team inom F1 osv har sim-racers också, men kan tänka mig att förarna mest tes... 27/05 Det är ganska många racing-förare som gjort bort sig på olika sätt vid digitala lopp under pandemin och vissa har fått känna på efterföljder även i sina "riktiga" karriärer. 27/05 Bara jag som inte hade en aning om detta och tycker det är coolt de kör digitalt istället? 27/05 Ah, okey. Tack för klargörandet! Rätt agerat av Audi tycker jag, fuskare hör inte hemma någonstans! 27/05 verkar det som att han lärde sig sin läxa iaf... 27/05 Utan någon källa så har jag för mig att han blev "sparkad" från att delta i fler Formel E simulator race men är kvar som riktig förare i vanliga Formel E serien. Nascarföraren Kyle Larsson är däremot sparkad från sitt riktiga nascarteam på grund av sina... 27/05 Det står ju i citatet att han blev avstängd, inte sparkad. Vad gäller? 27/05 Varför laga mat i verkligheten när du kan göra det i Overcooked? 27/05