Det kan vara roligt en stund, men de flesta "gräver djupare" efter ett tag.

Många beskriver Cyberpunk 2077 som ett GTA i framtidsmiljö, och CD Projekt Reds bandesigner Max Pears säger att man visserligen kan gå bärsärkagång utan samvete i sann GTA-stil, men att det finns så många fler sätt att spela spelet på.

I en intervju med PCGamesn påpekar han att många speltestare inledningsvis kör i "GTA-läge", men att de snabbt inser att det finns många olika alternativ för att klara uppdragen, varpå de väljer något mindre vårdslöst.

Det kommer att finnas en rad olika typer av karaktärsklasser i spelet – som dessutom kan kombineras lite hur som helst – inklusive netrunner, som kan hacka allt och alla för att ta över till exempel turrets, men även proteser som fienden bär; techie, som är flink med allt som är mekaniskt och prylrelaterat; och solo, som främst fokuserar på klassiska skjutvapen såväl som råstyrka.

Skicka en rättelse
Jag ska verkligen ta min tid med cyberpunk 2077, inte rusha igenom storyn utan spela varenda side mission och utforska varenda hörn<3 07/07 Jag började spela GTA 5 main story, men jag tröttnade på det och spelade sedan hejvilt, försökte gå tillbaka till main story, men klarade inte längre än till när man ska göra inbrottet i butiken. Det är för svårt. :P Så, därför har jag tyvärr aldrig kun... 06/07 Haha, jag tänker mig sådana där spröt som en lampa (fiberlampa) från 80-talet som snurrar och ändrar färg 😆 06/07 Kul att det finns alternativ att bara döda allt och alla. //LD 06/07 ?! Haha snacka om lägga andra ord i sin egen och andras mun konfliktsökare där. Nej du skrev och återigen nej det har jag aldrig trott och aldrig sagt och jag har aldrig ändrat mig. Varför skulle jag göra det på en sekund? Jag förväntar mig open world... 06/07 Nja, jag svarade ju mera på att du skrev att dina förväntningar sjönk ner i någon sorts träsk nu när dom sa detta om GTA, som nyheten handlar om. Men du kanske har ändrat dig, eftersom du nu verkar förvänta dig det? 06/07 Tror du har missat poängen med tråden, vilken, såvitt jag förstår, handlar om möjligheten att härja runt likt GTA, inte om huruvida det är open world eller inte. Jag har spelat Witcher 1, 2 och 3. Förväntar mig nåt liknande i sci-fi miljö. Rimlig förvän... 06/07 Spela som GTA? Begreppet faller snett för personlig del. Testade gå rampage nån gång typ i början. Det var kul i ngn timme. Sedan körde jag huvuduppdrag och sidouppdrag tills spelet var slut. Ungefär på samma sätt som jag kommer tackla detta. 06/07 Ditt liv måste kraschat helt av denna nyheten... vad trodde du när du sett media från spelet? Att det är en helt linjär upplevelse där man MÅSTE följa main story, så fort man kommer bort från sådant i en öppen värld så blir det ju som GTA, massa småuppd... 06/07 +1 för trolleri. 06/07