"Det är ett faktum," påstår Luca Ward.

Sedan 2013 och utmärkta Splinter Cell: Blacklist har serien vilat. Då och då har rykteskarusellen gått, bland annat om en virtual reality-titel, men hittills har det stannat vid just detta: rykten.

Luca Ward, italienska rösten bakom Sam Fisher i fyra delar i serien (exempelvis det allra första, och så nämnda Blacklist) säger att det är en tidsfråga innan vi får comebacken. "Det är ett faktum", säger han till italienska Multiplayer.it (tack, Gamingbolt). Men när? Det är mer oklart.

There is this return of Splinter Cell that is supposed to be a conclusive episode, but I'm not sure about this part. They have not yet figured out whether to do it in 2021. It was going to release in 2020, and then covid-19 happened, and several big projects in 2020 got delayed.

Ett "avgörande" spel låter väldigt, eh, slutgiltigt, men då texten översatts ska vi vara försiktiga med alltför hastiga och avgörande slutsatser. Ubisoft har försenat en rad spel på senare år, och då de har Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion, Far Cry 6 med flera på gång under det drygt närmsta halvåret kan Splinter Cell-comebacken låta vänta på sig ytterligare.

Om Luca Ward vet vad han talar om, det vill säga.

Skicka en rättelse
Pronto di fish! https://media.tenor.com/images/bd75b06044b4b2fc1880750f1eb2cbc8/tenor.gif 21/07 De är verkligen hell bent på att slakta hela Tom Clancy franchisen. Jag känner lukten av ett competetive mode av mercs vs spies med färgglada skins. 21/07 Skulle kunna tänka mig en reboot men Sam, Lambert och Grim måste vara med. Sen skulle man vilja ha Ironside som Sam. Men han är rätt gammal nu :/ 20/07 Varför vänta 7-8 år med att släppa en uppföljare som ska "avsluta" serien, låter ju inte troligt alls, med tanke på hur lång tid det gått känns det mer som att det blir en soft reboot som startar upp serien på nytt. 20/07 Jag antar att man skulle bli rejält trött i armarna av allt klättrande :) Om man är intresserad av klättring i VR kan spelet The Climb vara nåt, eller iaf som uppvärmning ;) 20/07 Jo jag har spelat Moss. Ett bevis att den typen av 3e person spel passar utmärkt i VR. Men om du är intresserad att spela vanliga spel i VR borde du kolla in VorpX http://www.vorpx.com/ 20/07 Bara be Ubisoft göra ett riktigt VR spel och sen bygga en klätterställning hemma framför datorn. 20/07 Det som jag saknar är VR-mode för vanliga spel. Alla VR spel behöver ju inte vara från spelkaraktärens ögon. Du har säkert spelat Moss? Vill ha mer sådant som helt enkelt bara ökar inlevelsen i redan bra spel :) 20/07 Stämmer det så verkar dom ha jobbat eller jobbar på ett spel iaf. 20/07 Herregud, ja! Jag har väntat på ett nytt Splinter Cell sedan 21:a augusti, 2013. 20/07