Microsoft skryter, och slinter med tungan?

Ikväll är det äntligen dags för Xbox Game Studios-familjen att visa upp förstapartsspel till Xbox Series X, med Halo: Infinite i spetsen. Vad mer vi får se är oklart, men att det blir en hel del spel är inte otänkbart, inte minst om man lyssnar på vad Microsoft-vd:n Satya Nadella har att säga.

I ett konferenssamtal med investerare lovar Nadella att uppställningen av lanseringstitlar senare i år kommer att vara den "största någonsin". Både förstaparts- och tredjepartsspel väger tungt.

In content, we are delivering differentiated, first and third-party content to attract and retain gamers. Xbox Series X will launch this fall with the largest launch lineup for any console ever.

Det spelar sannolikt in att förstapartstitlarna under "ett par år" framöver kommer att släppas till både Xbox One och Series X. Förutom ett vagt "holiday" har vi inget datum för nästa generations Xbox, men finansdirektören på Microsoft, Amy Hood, kan ha tajtat till releasefönstret då hon i ett samtal med Bloombergs Dina Bass bekräftande svarade på en fråga om "november holidays".

Nya Yakuza kan i sin tur ha avslöjat releasedatumet 13 november (eller senare). Både Xbox One och Xbox 360 släpptes i november (2013 respektive 2005) så månaden känns som en lågoddsare.

Skicka en rättelse
Ja, i de flesta fall så är det så (vilket är grymt trevligt och konsumentvänligt). :) Vad du skall köpa, eller spela på för stunden, är helt upp till dig. PC kommer alltid att, med rätt tilltagen budget, ha möjlighet att övertrumfa de kraftigaste konsol... 27/07 Exklusiva titlar är enbart konsumentförtyck och konsumentfientligt. Det man vill ha är valfrihet att spela på antingen PC, konsol, eller bägge delarna. Sedan finns det både +/- med att köpa och spela på PC respektive konsol. Tilltalar olika köpare, bero... 27/07 Räknas det som lanserings titel när Gears 5 Series X edition kommer och de kanske räknar med alla spel som uppgraderas grafiskt till series X vilket lär bli en del? Men som sagt inte svårt att slå mängden fast bättre att ha två super spel istället för... 23/07 Dom som väljer pc över konsol föredrar oftast det för att dom gillar det bästa. Men självklart så gillar inte alla att spela på en oc ens om den är fixad av någon annan att likna en konsol. Jag tar gärna inte i kort mm för flamskyddsmedel och oljor och... 23/07 Det stämmer bra. Känns som att det blir Microsoft vs Playstaion nästa generation. 23/07 Lär nog vara en hel del "a dime a dozen" indietitlar, precis som under PS5 eventet. Säger inte att det är fel i sig, flesta best of spel för mig den här generationen var indielir. Är nog dock inte det många konsolkids är ute efter direkt, just saying. 23/07 Jag vill ha xbox oavsett exklusiva titlar eller inte, för att jag använder den till digitalbox och styr tv kanalerna genom min xbox. Integrerar tv och gaming i samma enhet. 23/07 inte så insatt men på Windows 10 kan man spela Xboxs egna exklusiva spel och om man har En speldator som kommer Klara alla senaste spel på det ultra grafik behöver man väll knappt Xbox series x 23/07 Jag skulle bli väldigt förvånad om eventet övertygar mig att skaffa en xbox nästa generation. Vi får se. 23/07 Många spekulerar ju i att Microsoft kommer vara rätt aggressiva i sin prissättning och vara beredda att ta en förlust på varje såld box för att inte vara dyrare än PS5. Alternativet är att Series X blir rätt dyr medan de har Series S som entry point på... 23/07