Allt började med en poster. Den digitala pappersbiten i spelet Devotion blev snabbt en nätkändis efter det att taiwanesiska utvecklaren Red Candle recensionsbomats av ilskna spelare. Detta för att postern ansågs håna Kinas auktoritära ledare Xi Jinping, med hjälp av en internet-känd Nalle Puh-referens.

Devotion drogs tillbaka från Steam och försvann från strålkastarljuset här i väst, men var senare menat att få nytt liv på CD Projekt Reds egen plattform GoG. Men ett kort liv, visade det sig. Även därifrån drogs spelet tillbaka. GoG hävdade att det berodde på “receiving many messages from gamers”, ett uttalande som därefter hånats och kritiserats, då det tycks råda enighet om att det bara är kinesiska “fans” som upprörts, och att företaget vikit ner sig inför makten för att inte störa affärer i det stora landet i öst.

Men skam den som ger sig. Red Candle meddelar att spelet nu kan inköpas från det taiwanesiska företagets egen shop, där det kostar 17 dollar, eller 20,68 dollar om du även vill ha med sountracket. Allt ska vara drm-fritt.

Om spelet nu innehåller några andra lurigheter som kan ställa till det, återstår att se.