I onsdags släpptes den första trailern från Battlefield 2042 och medan den inte drog upp lika starka känslor som förra gången fanns det gott om olika åsikter kring den. Medan många älskade scenen där en pilot skjuter ut sig ur sitt jetplan för att skjuta ner sin förföljare med en bazooka, en solklar flört med Battlefield-veteraner, var det andra som inte var lika imponerade.

I en serie tweets förklarar Randy Evans, creative director på Dice:s traileravdelning, att scenen inte bara kändes riskfylld utan också var svår att få exakt rätt.

Han beskriver att landningen på det egna jetplanet efter explosionen var extra viktig att få till och att man bland annat använde motion capture för att få tyngden rätt.

En häftig trailer till trots, nu väntar vi på att få se gameplay och det är som bekant redan utlovat till på imorgon, söndag.

Rättelse från en person som har bättre koll på militärmaterial än oss.

En mindre detalj, men det är ett granatgevär (mer exakt en modern version av svenska granatgevär M48 och M86, även kallad Carl Gustaf M4 i USA) som används när piloten hoppar ut ur flygplanet. Bazooka är dessutom ett raketgevär precis som ett rysk RPG 7.