Är man med i beta-programmet för Playstation 5:s mjukvaruuppdateringar och har turen att bo i USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Tyskland eller Frankrike, kan man nu ha tillgång till en ny uppdatering med massor av ny funktionalitet. En av de mest efterlängtade är stöd för att byta ut utöka den interna SSD-lagringen, men det kommer med en hel del krav på enheten man sätter i.

Det är bara M.2 SSD-enheter som gäller och skrivhastigheter läshastigheter på 5500 MB/s eller snabbare rekommenderas. Vidare finns det krav på enhetens fysiska storlek, och ni hittar alla mått samt andra krav här. På samma länk finns även instruktioner för hur man öppnar sin konsol och monterar den nya SSD:n. Något som är värt att tänka på är värmeutveckling, och man kan behöva montera en kylfläns på SSD:n man sätter i.

En annan intressant del av denna uppdatering är 3D-ljud via TV:ns högtalare. Denna funktion kan optimeras med hjälp av Dualsense-kontrollen, som med sin inbyggda mikrofon kan mäta akustiken i rummet man spelar i.