Att Steams återbetalningspolicy är bra för konsumenter är det nog ingen som motsäger. Med den får man trots allt chansen att spela ett spel i upp till två timmar och sedan be om pengarna tillbaka om man inte är nöjd, så länge de inte gått mer än 14 dagar sedan man köpte det. Men om man är en utvecklare vars spel går att klara på runt två timmar kan det, av förklarliga skäl, leda till problem.

Det blev enmansstudion Emika Games varse, som i slutet av juli släppte sitt skräckspel Summer of '58. Trots att det fick bra omdömen på Steam var det, enligt utvecklaren själv, många som lämnade tillbaka det efter sluttexterna. Det innebär att Emika Games, eller Alexander Reshetnikov som mannen bakom utvecklaren heter, inte fått in några pengar att finansiera kommande spel med.

Därför väljer han nu att lämna spelbranschen på obestämd tid, och hans kommande spel From Day to Day lär inte bli klart i första taget. Huruvida han återvänder vet vi inte, men han har åtminstone fått smaka på spelvärldens svar på en kärleksbombning, eftersom många som hört hans berättelse köpt spelet i solidaritet.