Efter två år i early access släpptes Deep Rock Galactic till slut i mitten av förra året. Det var dock bara början av rymddvärgarnas resa, och igår kom uppdateringen som kan få den att gå i precis vilken riktning som helst: officiellt stöd för moddar.

Det har visserligen gått att modda spelet tidigare också, men nu har det en officiell moddplattform – mod.io – som är kopplad till en meny i spelet. Därmed kan man bläddra bland moddarna inuti själva spelet och välja vilka man vill "prenumerera" på, så installeras och avinstalleras de automatiskt.

I ett inlägg på Steam förklarar de att moddarna är uppdelade i följande kategorier:

  • Verified – Påverkar inte spelmekaniken, utan handlar främst om att förbättra tillgänglighet för olika spelare, såsom färgpaletter för färgblinda eller översättningar av gränssnittet. Kort och gott kosmetiska saker.

  • Approved (for progression) – Moddar som lägger till utmanande eller alternativa spellägen, ändringar av stats för vapen eller måttliga ändringar av spelmekaniken som inte påverkar framstegen man gör i spelet.

  • Sandbox – Moddar som ändrar belöningar eller vad man får betalt från uppdrag, samt moddar som låser upp föremål i spelet direkt.

När man tittar efter servrar att lira på kommer moddarna som används att visas tydligt, så att man slipper gå in på en server som till exempel ger en 1 miljon XP för ett enklare uppdrag.

Är man sugen på en nostalgikick kan man ta en titt på när FZ streamade Deep Rock Galactic under 2018.