Practice Makes Perfect är namnet på den senaste PC- och konsoluppdateringen till roguelite-spelet Dead Cells. Det vankas inga nya vapen eller liknande innehåll, utan istället har de fokuserat på att göra spelet lättare att komma in i för nybörjare.

Detta har resulterat i en dörr i början av spelet som leder till ett träningsområde. Där kan man träna på att slåss mot alla de olika fiender, inklusive bossar, man redan mött i spelet för att testa taktiker och få till timingen.

Vidare är Aspects en ny uppsättning väldigt kraftfulla buffar. Vi kan välja en av dem i början av rundan för att göra det lättare att ta sig till nya områden och se mer av spelet. Man kan dock inte låsa upp nya bossceller eller få achievements för att slå bossar utan att ta skada.

Vi får dessutom en världskarta som visar alla områden vi besökt och hur de är sammankopplade med varandra, såväl som en handfull mindre ändringar:

Klicka för mer information
  • Reminder after killing the Hand of the King to use the Homonculus rune to exit the run (except in 5BC or after the first 0BC kill). No more panicky posts to answer for me, woohoo!

  • Total damage change is now displayed when picking stats from a scroll, time to retire the calculator...

  • Incentive (cell drop buff) for picking your least visited biomes. Yep, it's time to go back to the [insert your most hated biome here].

  • Return stones now teleport you outside their relative Z-door.

  • A few tidbits of lore hinting at something coming in the near future, found in High Peak Castle and Undying Shores.

  • Multi-binding is now properly removed from Normal Mode and available in Custom Mode.