I oktober sa Snoop Dogg att Dr Dre befann sig i studion och spelade in musik som var kopplad till "GTA-spelet som ska komma ut". Nu vet vi vad det rör sig om – nytt innehåll till GTA V:s evigt populära GTA Online.

Dre medverkar både med musik och sig själv i The Contract, nästa storytillägg till GTA Online. Det släpps den 15 december och handlar om att Franklin några år efter händelserna i GTA V driver en agentur för att hjälpa kändisar. När en viss Dr Dre blir av med sin mobiltelefon, full av osläppt musik, blir det din uppgift att hitta mobilen för att knyta hiphop-giganten till agenturen.

GTA V har i dagsläget sålt i massiva 155 miljoner exemplar. Det släpptes ursprungligen till PS3 och Xbox 360 hösten 2013, och mars nästa år siktar Rockstar på att få ut det till Xbox Series och Playstation 5. Samtliga uppdateringar från start har varit kostnadsfria, men det går utmärkt att tömma ditt bankkonto på allehanda ingame-prylar om du är på det humöret.

Dr Dre slog igenom i slutet av 80-talet med hiphop-gruppen N.W.A. (tillsammans med bland annat Ice Cube och Easy-E). Han solodebuterade med skivan "The Chronic" 1992, och har även hjälpt en stor mängd hiphop-artister i deras karriärer, t.ex. Snoop Dogg och Eminem. Han är till stor del ansvarig för det sound som kännetecknar amerikansk västkust-hiphop från tidigt 90-tal. Hur det låter? Spela GTA: San Andreas.

För övrigt anser jag att Dr Dre bör Polarprisas.