Star Wars-projektet Ragtag från Visceral Games fick aldrig se dagens ljus, trots att det beskrevs av utvecklarna själva som något riktigt speciellt. Men nu verkar det som att Uncharted-författaren Amy Hennig ska få sin revansch. I ett pressmeddelande får vi reda på att studion hon nu är chef för, Skydance New Media, ingått ett samarbete med Lucasarts Games för att skapa ett helt nytt Star Wars-spel.

Amy själv säger att hennes hjärna i princip programmerades om när hon som 12-åring såg Star Wars för första gången, och är överlycklig över att, tillsammans med Lucasfilm, få berätta interaktiva berättelser i den galax hon älskar.

Något namn på spelet får vi inte, och än mindre några faktiska bilder eller videor. De berättar dock att det är ett handlingsdrivet action-äventyr, så det skulle kunna vara det projekt det viskades om i mitten av förra året och som även inkluderar Todd Stashwich, som också jobbade med Ragtag hos Visceral Games.

Om det är samma projekt så ska det vara ett kärnteam av industriveteraner som jobbar med det, och det sades röra sig om ett AAA-projekt som använder Unreal Engine. Det här är dock inte det enda högprofilerade projektet som Skydance New Media jobbar med, eftersom de tidigare meddelat att de arbetar med ett Marvel-spel.