Konkret information om Rockstars GTA VI råder det akut brist på, medan den som gillar att botanisera bland rykten har gott om viskningar att teoretisera om. Det enda vi egentligen vet är att det faktiskt är under utveckling, eftersom Rockstar avslöjade det i februari. De senaste ryktena säger i sin tur att projektets kodnamn kan vara "Fireball", medan Rockstar själva uppgett att de flyttat resurser från bland annat Red Dead Online för att fokusera på GTA VI.

Ytterligare ett möjligt tecken på att utvecklingen av den efterlängtade uppföljaren nu är i gång på allvar är att Rockstar under de senaste dagarna lagt upp 70 nya platsannonser, vilket innebär att det totala antalet positioner de söker folk till är 227. Även om inget konkret spel nämns i dem så skulle många av beskrivningarna mycket väl kunna handla om ett GTA-spel, såsom jobb med fordonsfysik, fordons-AI och open world-händelser.

Var kommer spelet att utspela sig? Det vet vi inte, men FZ-redaktionen (och medlemmarna) delade med sig av sina teorier i början av året.

Tack, Pcgamesn.