När CD Projekt tidigare i kväll berättade om sina affärsstrategiska planer stod det klart att de har hela fem spel på gång. Och två till efter det. Det planeras och jobbas på både The Witcher- och Cyberpunk 2077-serien, men också på ett helt nytt varumärke.

Flera av projekten har man pratat om eller antytt tidigare. Men efter dagens dragning har vi det nu svart på vitt. Så här ser det ut:

Polaris

Arbetsnamn på nästa AAA-stora The Witcher-spel från CDPR. Det första av tre titlar, precis som originalserien. Det här projektet tillkännagavs i mars i år, och var då i "pre-production" så det lär vara ett tag kvar till release. Kort info här.

Orion

Arbetsnamnet på nästa Cyberpunk-spel. Inga detaljer om... tja, om någonting i nuläget, men att Orion planerats har tidigare nämnts. Kort info här.

Hadar

Kodnamn för ett helt nytt varumärke, eller IP, som görs från grunden av CDPR själva. Noll ledtrådar om vad det kan bli för spel, men det kommer dröja - man säger sig vara i "de tidigaste delarna av den kreativa processen", så själva utvecklingsarbetet har inte börjat än. Kort info här.

Canis Majoris

Kodnamn för ett till The Witcher-spel! Fullstort också, men fristående från Polaris-titeln/serien ovan. Görs av en utomstående studio, med "erfarna utvecklare" som har tidigare erfarenhet av The Witcher. Kort info här.

Sirius

Kodnamn för ett spel förlagt till The Witcher-universumet. Det görs av amerikanska The Molasses Flood, som CDPR köpte förra hösten, fast med hjälp från CDPR. Spelet ska ha både single- och multiplayer, det förra med en kampanj som innehåller både story och quests. Beskrivs som att det skiljer sig från företagets tidigare verk, fast oklart hur. Kort info här.

Det låter som att CDPR-vänner går en alldeles strålande intressant framtid till mötes. Men innan något av de här projekten är redo för release har de ett par saker att göra klart. Först en PS5- och Xbox Series-anpassad version av The Witcher 3 (ska släppas i år) och Cyberpunk 2077-expansionen Phantom Liberty (ska släppas 2023).