Sedan Steam Deck släpptes i början av året har det enda sättet att få tag på en att lägga in en förhandsbokning hos Valve och snällt vänta på sin tur i kön. Glädjande nog har de lyckats snabba på produktionstakten undan för undan, och de som ursprungligen skulle ha fått vänta till 2023 ska istället få sina enheter redan i år.

För ja, nu verkar de ha kommit ikapp med (nästan) alla beställningar. Det resulterar i att man kan spatsera in på Steam och helt sonika köpa en Steam Deck, med en uppskattad leveranstid på 1-2 veckor. Det ser dock ut att enbart gälla versionerna med SSD:er med 256 respektive 512 GB utrymme, medan den med 64 GB beräknas bli tillgänglig mellan oktober och december 2022 – den går därför fortfarande att förhandsboka.

Nyheterna slutar dock inte där, för nu är Steam Decks officiella docka även tillgänglig. Den kan jämföras med dockan för Nintendo Switch, och låter en alltså enkelt koppla in enheten i bland annat tv, trådbundna nätverk, mus och tangentbord. 99 € går den lös på, även den med en beräknad leveranstid på 1-2 veckor.