Redan för en vecka sedan rapporterade vi om att det är till att vara försiktig på internet om man inte vill råka ut för God of War Ragnarök-spoilers, eftersom bilder och dylikt från recensionsexemplar börjat spridas. Det tycks dock inte bara vara recensenter som inte kan hålla tätt, eftersom creative director Cory Barlog på Twitter beklagar sig över att en återförsäljare har börjat sälja spelet två veckor i förväg.

Det rör sig givetvis om fysiska exemplar av spelet, och Barlog skriver att han nu förstår fördelarna med att inte inkludera det fullständiga spelet på skiva. I en senare tweet påpekar han dock att det inte är något han faktiskt vill se, utan att han endast uttrycker sin frustration.

Han ber om ursäkt för att alla nu måste försöka undvika spoilers och säger att det är helt jävla idiotiskt att det är något vi ska behöva göra. De spoilers som sprids inkluderar bland annat videor av hela slutet. Sony Santa Monica har i sin tur publicerat en officiell tweet där de varnar för spoilers och uppmanar folk som inte vill få något avslöjat att tysta (mute) vissa nyckelord.