Det första Dying Light tillhandahöll officiella moddverktyg till spelarna, vilket bland annat resulterade i fler än 700 kartor. Dying Light 2 vill inte vara sämre, och nu har en betaversion av moddverktygen släppts på pc. De kallas för Developer Tools och kan laddas ner gratis på Steam och Epic Games Store.

Techland har även ingått ett samarbete med mod.io för att arrangera tävlingen Shape Your City. Tävlingen pågår fram till 20 januari 2023, och målet är alltså att skapa så bra kartor som möjligt till spelet och sedan ladda upp dem hos mod.io.

Tio bidrag kommer att vinna 5 000 $ vardera (ca. 50 000 kronor), användaren med flesta följare på mod.io kommer att vinna laptopen ASUS ROG Zephyrus Duo 16 och AMD kommer att välja ut ett bidrag att belöna med ett grafikkort och en processor. Mer info om tävlingen här.

Men det här är som sagt bara betaversionen av moddverktygen, och under 2023 ska de släppas i skarp version. Då blir det dessutom inte bara pc-användare som kan modda, utan även Playstation- och Xbox-användare.