Kan Alaska bli "sista skriket" för Far Cry? Ja, absolut. Åtminstone om vi ska tro en rapport från en av spelvärldens mesta insiders, Tom Henderson. Enligt källor han varit i kontakt med planeras inte ett, utan två Far Cry-spel med release 2025. Ett singleplayer-spel, och en multiplayer-variant.

Enligt Henderson var spelen tidigare ett enda med Dan Hay bakom spakarna. Efter att veteranen (som började med Far Cry 3 och slutade med Far Cry 6) lämnade Ubisoft för Blizzard klövs spelet.

Far Cry 7, singleplayer-spelet, går internt under namnet Blackbird. Multiplayern? Maverick.

Två (?) spel i förändring

Källorna som Henderson varit i kontakt med, som föga förvånande är anonyma, säger att det i nuläget är sparsmakat med detaljer. Multiplayer-spelet ska ha förändrats flertalet gånger under senaste året, men vildmarken i Alaska ska vara en pitch. Far Cry 7 är ännu mer oklart, men då båda spelen kommer från samma källa är det inte otroligt att de får liknande skådeplatser.

I en Ubisoft-undersökning (via PC Gamer) från 2015 (!) var "Alaskas extrema vildmark" ett av flera alternativ. Andra var sci-fi-setting på annan planet, 1960-talets Vietnam, kokainkaos i Perus djungler, vampyrer, zombier, Vilda västern, Shangri-La, med flera. En del rejäl urspårade idéer, men också Far Cry-klassiskt. Vildmarken i Alaska känns klassisk, och ger möjligen Far Cry 5-vibbar.

(Får jag en Cheeseburger-cameo kan jag dö lycklig.)

Multiplayer-spelet påstås ha extraktions-mekaniker, kontrakt och permadöd.

Men ja, allt detta är förstås rykten som om de stämmer dessutom inte behöver vara vad spelet (spelen?) blir i slutändan. Tämligen tyst har det varit från Far Cry sedan releasen av sexan 2021. Med tanke på att serien totalt sålt i över 50 miljoner ex är det en tidsfråga innan tystnaden bryts.