Starfield har fått releasedatum (igen)! Den 6 september är dagen då Bethesda skickar upp oss i världsrymden i sitt sci-fi-rollspel (förutsatt att det inte blir fler förseningar, förstås).

Det är nu också klart att det tidigare omnämnda Starfield-eventet äger rum den 11 juni. Starfield Direct kallas det, och det körs direkt efter att Microsoft haft sin årliga massiva Xbox Games Showcase-sändning i samband med E3. (Tack @fejksson för tips!)

Den ursprungliga planen var att släppa spelet den 11/11 2022, på dagen elva år efter Skyrim. Men i maj förra året stod det klart att tidsplanen sprack både för Starfield och Redfall. Det senare ska släppas den 2 maj, och har har alltså även Bethesdas rymd-RPG fått ett datum. Må det hålla.

På Xbox-showen i juni förra året sades att alla spel som visades där (däribland Starfield) skulle släppas första halvan av 2023. Men så blir det nu alltså inte, trots att Bethesda så sent som i januari intygade att det fortfarande gällde. Men nu är det alltså september som gäller.