Precis när Playstation 5-tillgången blivit så god att den går att hitta i butik kommer ett rykte som kan tänkas grusa köpglädjen. Nämligen att arbetet med Playstation 5 Pro är i gång.

Den du ska bli förbannad på är Insider Gameing, som säger sig ha fått uppgiften bekräftad av flera källor ("sources"). Enligt källorna grovsiktar Sony på att släppa PS5 Pro i slutet av 2024.

I september förra året skrev Insider Gaming att Sony planerar en ny PS5-modell med löstagbar skivläsare som ska ersätta dagens två PS5-modeller (med respektive utan skivläsare). Den ska enligt uppgift säljas både med och utan skivläsare, med planerad säljstart framåt hösten i år. I PS5 Pro-artiklen skriver siten att dessa uppgraderade modeller inte har med Pro-konsolen att göra, vilket alltså skulle betyda att Sony har två stora PS5-uppgraderingar på gång, och att de kan släppas med kanske 1-1,5 års mellanrum.

Alla uppgifter om nya PS5-modeller är obekräftade och ska således ses som rykten. Men om PS5 Pro-ryktet visar sig stämma så kommer den släppas omkring fyra år efter att originalkonsolen släpptes. Som jämförelse släpptes PS4 Pro i november 2016, tre år efter den vanliga PS4:an.