Tom Henderson är tillbaka med ett nytt potentiellt skop, denna gång gällande en framtida version av Playstation 5-konsolen (utöver den lättare variant som dykt upp i Australien). Henderson säger sig ha pratat med personer med insyn hos Sony och kommit över information om att de planerar att släppa en ny Playstation 5-modell om ganska exakt ett år, som ska ersätta de nuvarande modellerna.

Denna modell ska ha nästan identisk hårdvara jämfört med existerande modeller, men med den stora skillnaden att skivläsaren kommer att vara löstagbar och anslutas till ett extra USB-C-uttag på baksidan av konsolen. Enligt källorna ska läsaren heller inte se ut som ett malplacerat bihang, utan smälta in bra i resten av konsolen när den monteras. Hur den ser ut utan skivläsaren nämns dock inte, men troligtvis medföljer någon form av plåt/lucka som gör den presentabel.

Det sägs att denna nya modell kommer att säljas både med och utan skivläsaren, och att skivläsaren även ska säljas separat. Att slippa behöva producera två olika chassin för Playstation 5 med och utan skivläsare lär vara kostnadseffektivt, så även om uppgifterna inte är bekräftade känns det som ett naturligt steg för Sony.

Tack, Insider-gaming.