Det verkar allt mer osannolikt att Forza Motorsport släpps innan halvårsskiftet, vilket var planen när den efterlängtade racern avtäcktes i somras. Första varningen kom i vintras i en presentation där "spring 2023" bytts mot bara "2023", och ett nytt blogginlägg från utvecklarna ger fler antydningar om att det är ett tag kvar till release.

I blogginlägget står att "Vi fokuserar på putsning och förbereder Forza Motorsport för release senare det här året", vilket är i linje med vad som sagts tidigare. Men man ber också om fansen ge önskemål om features och banor, och det kan tolkas som att det är ett tag kvar till release. Turn 10 lär förstås planera för att hålla liv i spelet långt efter releasen, så de här önskemålen kan vara en del av det. Men med drygt två månader kvar till halvårsskiftet, noll info om mer detaljerade releaseplaner och tydliga datum i god tid för många andra Microsoft-spel så vore det en sensation om spelet hittar på att släppas innan juli.

Forza-serien har som du kanske, kanske inte vet två inriktningar: den arkadiga open world-serien Forza Horizon och den lite mer verklighetstrogna banracern Forza Motorsport. Sedan debuten 2005 släpptes ett nytt FM vartannat år fram till 2017, sen blev det paus. Så efter snart sex års uppehåll vilar vissa förväntningar på nästa del, som släpps till Xbox Series och pc. I september, oktober eller november..?