I går var det som bekant dags för en State of Play-sändning, och den fick ett hejdundrande avslut i form av en ny trailer för den andra delen av Final Fantasy VII-remaken, som går under namnet Final Fantasy VII Rebirth. För fans av originalspelet blev det tre minuter av nostalgi, inklusive en första titt på den okonventionella karaktären Caith Sith såväl som Vincent.

Som lax på sillen fick vi dessutom ett släppdatum för härligheten: den 29 februari släpps det på Playstation 5, och Square påpekar att det kommer på två skivor. I en intervju på Playstation-bloggen avslöjar teamet även att stridssystemet har utökats med funktionen "synergy moves", som i princip är limit breaks (specialattacker) som karaktärerna utför tillsammans. Olika varianter kan låsas upp i färdighetsträden och det finns även många nya typer av materia.

Det blir även en betydligt öppnare upplevelse än det första spelet, och i trailern får vi se att man kan använda den ikoniska "buggyn" för att köra runt såväl som jättefåglarna chocobos. Nöjesfältet Gold Saucer har i sin tur utökats kraftigt för att erbjuda en rad olika minispel.

Angående sparfiler så kommer man inte att kunna föra över sina karaktärer från det första spelet, men man ska kunna få vissa bonusar att börja spelet med.