Förra veckan avslöjades releasedatumet – 29 februari 2024 – och nu slår Square Enix fast att Final Fantasy VII Rebirth blir 100 timmar långt. Yoshinori Kitase berättar för Playstation-bloggen att "närmare 100 timmar" väntar. Dels är huvudstoryn "större och mer ambitiös", dels lägger man större vikt vid fritt utforskande. Det låter som om 100 timmar gäller för den som vill utforska allt.

Medan huvudberättelsen är större och mer ambitiös än den förra, tar sig också Final Fantasy VII Rebirth an konceptet "fri utforskning," med fängslande berättelser, roliga minispel, kraftfulla monster och så mycket mer att upptäcka på världskartan. Vi hoppas att du kommer att utforska denna värld i stor detalj eftersom nästan 100 timmar av äventyr väntar.

Rebirth är andra delen av en planerad trilogi, men när den sista släpps är hittills höljt i dunkel. Tetsuya Nomura kan, också via Playstation Blog, avslöjar hur långt Rebirth sträcker sig. Såklart är en spoilervarning på sin plats, så klicka inte nedan om du inte vill få överraskningen spolierad.

Men så mycket kan vi säga: ordningen på platserna är inte riktigt densamma som i originalet.

Vi har nämnt det ett par gånger förut, men ordningen som du kan utforska platserna är inte densamma som i originalversionen av Final Fantasy VII, och det finns vissa förskjutningar i ordningen. Till exempel är Wutai, en av de stora platserna, inte en del av rutten i Final Fantasy VII Rebirth och kommer att besökas i nästa spel. Även om det finns vissa ändringar sträcker sig historien ända fram till The Forgotten Capital, där Final Fantasy VII:s största öde väntar på dig.

Ser vi till den totala speltiden i originalsjuan finns det fortfarande gott om speltid efter den händelsen. Å andra sidan är remakesagan inte bokstavstrogen, så detta ska förmodligen tas med en nypa salt. Vad som däremot är klart är alltså releasedatumet för Rebirth: 29 februari till PS5.