Har du, liksom Illinois-bon Lance Christian, haft en gnagande känsla av att spelen blivit alltmer satanistiska på senare år? I en intervju i The Bulletin säger Christian (som anser sig själv vara inbiten spelnörd) att han oroas över att alltfler spel motsätter sig Gud och kristendomen, och att de istället upphöjer Satan till hjälte-status.

Detta har pågått de senaste 10 åren, men speciellt i de allra senaste spelen.

För att illustrera sin poäng har Christian också givit ett par exempel på spel som solkats av satanistiskt innehåll. Bland annat #Deception: Invitation to Darkness, #Nocturne, och #Shadow Hearts angrips, för att spelen påstås handla om att "Gud är fienden och Djävulen är hjälten". #Dragon Age: Origins slipper inte heller undan facklan. Spoiler alert!

Spelet handlar om att Gud blir galen och förbannar världen. En häxa attackerar de troende och spelarna kan ha sex med henne i en hednisk akt kallad blodsmagi så hon kan föda en gud. Ett annat scenario tillåter spelarna ha sex med en demon i utbyte mot en pojkes själ.

Även Guitar Hero (?) och #Dante's Inferno hamnar också på den långa listan över satanistiskt influerade spel.

Detta är bara toppen av isberget av det jag upptäckt. Jag känner på mig att Djävulen har ett nytt verktyg att jobba med i denna teknologiska tidsålder, och att majoriteten av de vuxna i ansvariga positioner inte hängt med.

Hellre hamna i helvetet och lira datorspel i all evighet tillsammans med Satan och alla hans småjävlar än i himlen tillsammans med folk som den där nissen - när jag tänker efter så skulle det vara betydligt mer likt "helvetet" att tvingas stå ut med lal... 04/03 Det har jag inte sagt. Däremot är det omöjligt att 95 % av världens befolkning kan klassas som sinnessjuka. Då är det snarare tvärtom, eftersom majoriteten utgör regeln. Jag tror inte att Lance Christians avsikt var att säga att spel är skräp (märk väl... 03/03 Det är ju fullt av skräpkommentarer i den här tråden. Kan någon vänligen specifiera vad det är som är så idiotiskt med artikeln eller det som Christian säger om dataspel? Sånt politiskt korrekt hyckleri dessutom. Ser aldrig att någon öppet vågar kalla... 03/03 Can I be a Nerd-lord or at least one of the nine noobs? True... Men ärligt det börjar bli jobbigt att alla dessa "kristna" (läs idioter) hela tiden ska komma och predika för oss om att allt som är roligt är satanism... Och även om det vore sant så är... 03/03 jaha du, måste sätta på carefacet nu annars så tror jag nog att Lance snubben att jag är otrevlig 03/03 Om han släpper så bra spel som DAO säger jag bara: Heil Satan My Master :P 03/03 Den gyllene regeln finns i alla religioner och är det ända bra med dem. "Så som du vill bli behandlad så skall du behandla andra" Så man skall inte försöka omvända folk om man inte själv vill bli omvänd. Man skall därigenom också respektera andra männis... 03/03 Ja, visst..... 03/03 Detta var nog den mest genomtänkta jag läst på länge! Bra där! :up: 03/03 Ja såklart, Satan är ju en hjälte. Det är ju därför jag spelar spel, för att hedra den äkta fadern. Hell Lucifer! Btw, http://www.youtube.com/watch?v=EAdVItTk5UA NEJ Jag respekterar inte religion på något sätt, men jag får ju acceptera att folk inte ork... 03/03
Skicka en rättelse