Microsofts Games for Windows Live-tjänst blev månne inte det smidiga och användarvänliga spelarnätverk som företaget på förhand utmålade det som. Det har dock inte hindrat dem från att medelst tjänsten bjussa på några riktigt trevliga prisfester å det senaste. Idag rapporterar VG247.com att Microsoft i samband med den stundande releasen av tilläggspaketet #Episodes from Liberty City fram till måndag rear ut pc-versionen av det mästerliga #Grand Theft Auto IV för 150 kronor.

I samma veva meddelar #Rockstar att de patchat spelet - i första hand för att göra det kompatibelt med de nya tilläggen. Mest intressant är dock att det amerikanska spelhuset valt att ta bort det irriterande Rockstar Social Club från Steam-versionen av spelet i och med det nya versionsnumret 1.0.6.0. Patchen hämtas automatiskt nästa gång du startar Steam. Det är i skrivande stund oklart om förändringarna även införlivats i den vanliga butiksversionen av spelet. Hela listan med nyheter finns i tumnageln nedan.

Klicka för mer information

Rockstar Games Social Club

* Remove Rockstar Games Social Club application
* Separate RGSC application no longer required to launch game
* Social Club login now occurs during the launch process

Shadows

* A new, less memory-intensive, and better-looking scalable shadow solution has been implemented
* Enhanced Night Shadows added with user-selectable level of detail (replaces Shadow Density)

Performance

* Rendering optimizations have been made to improve performance, particularly when enabling shadows
* User-configurable graphics settings have been added for shadow control
* Improved memory management

Multiplayer

* Enhanced security to isolate users from cheaters and hackers

Episodic Content

* Provide in-game support to purchase "The Lost and Damned" and "The Ballad of Gay Tony"

Bug Fixes

* Vehicle shadows re-enabled between 8pm and 6am
* Fix floating street textures
* Pedestrians in vehicles appear further out from the player to allow for long range sniping
* The Moon has been implemented with simulated lunar phases
* RESC 10" error fix for specific hardware configurations

Kanske går att få igång spelet nu då, spelade det piratat hur mycket som helst när det kom. Sen köpte jag spelet och installerade om för att få med senaste patchen och kunna spela lite MP, då startar inte spelet och jag har nog aldrig krånglat så jävla... 15/04 Error Code 40 är väldigt vanlig :up: 15/04 http://i6.fastpic.ru/big/2010/0413/d1/4f75f6702965533e36a2b9c3404722d1.jpg http://img248.imageshack.us/img248/4091/goodf.jpg Skuggorna har blivit grymt mycke bättre. Spelet är dock ospelbart för mig på max, men förhoppningsvis får jag mitt Geforce 470... 15/04 Mitt spel känns också lite mer instabilt FPS mässigt. Känns som jag får slowdowns ibland. Och dom tokblinkade skuggorna är tillbaka oxå. Trots att det skall vara SLI stöd =/. 15/04 Är det bara jag som tycker grafiken blivit sämre efter patchen? Fick 60 FPS innan men ligger nu på 48. 14/04 I beg to differ, har alltid funkat bra hos mig, det beror kanske på användaren ibland om det strular? 14/04 Rockstar Social grejen har tagits bort även på vanliga versionen. Jag har spelet och testade patchen igår. Och bara så alla vet, min fps gick upp en bra bit och skuggorna ser nu riktigt bra ut! Jag skulle faktiskt nu våga rekommendera att köpa GTA IV... 14/04 skulle haft dom pengarna nu.. då hade jag köpt och spela online hela dagarna! 14/04 Ångrar lite att jag inte köpte det för 70 spänn i vintras... Oh well.. 14/04 Bra att de tar bort rockstar social club. Fattas bara att de tar bort windows live också så kanske det blir ett köp från mig. Fast det lär ju inte hända.. 14/04
Skicka en rättelse