Det sociala tillika digitala spelrummet Home är, efter en tvåårig betafas, planerat att släppas på riktigt i december. Det var i förra veckan som Kirk Ewing, från konsultföretaget Veemee, passade på att uttala sig kring projektet under Game in Scotland-mässan. Vid samma tillfälle gav han dessutom svar på tal till de kritiker som anmärkt på Homes begränsade användningsområden:

- De flesta säger att Home är skit, menar Ewing. Jag är här för att säga att det inte är det. En av tre Playstation 3-ägare använder Home, 1.7 miljoner använder det regelbundet och i genomsnitt i 53 minuter per gång.

Så, i korta ordalag: Home släpps lös på riktigt för första gången i december och... det är inte skit. Åtminstone inte enligt de som jobbar med det. Vad övergången från beta till riktig release innebär har vi inte kunnat fastställa i skrivande stund. Vi återkommer när vi vet mer.

Uppdatering: Sony har dementerat Ewings påstående via sajten Videogamer.com.

Jag håller med, men det är ett allmänt problem på europeiska PSN. Jag spelade Red Dead Redemption igår (multiplayer) med ett gäng fransmän som bara pratade franska, HELA TIDEN. Det var väl ganska Ok när vi var i samma possey och så. Men det är asdrygt... 27/05 Men herreguuuud! Vad håller sony på med, vaddå följer kundens intressen NOT. man vill ha bättre menysystem inte något jäkla chattrum med eget hem och skit. Varför fattar de inte att man behöver inte ett idiotiskt socialforum, man vill ha enkelhet och... 27/05 Det va ett tag sen jag va inne på Home nu, sist va väl när Buzz-rummet släpptes, vilket faktiskt va ganska skoj för att vara så simpelt :) Håller med TruB, ge oss en lite mer öppen värld med fordon. De enda riktiga fordonet idag är väl Red Bull flyget,... 27/05 Loggar in då och då och tittar. En rolig idé men det behövs mer känns det som. I början talades det t.ex. om att man skulle kunna samlas "hemma" hos någon för att sedan alla hoppa in i t.ex. BC2 och joina samma server. Men den funktionen har jag inte... 27/05 det skulle intergeras med mer saker som att kunna ta skateboarden, cykel, mer som städer. ta en tur i bilen kanske. men saken är den att med deras uppdateringar så är det möjlighet, det bara handlar om att dom tar ett steg i taget och vad som är viktiga... 27/05 Usch, ja gillar inte Home, prövade det en gång.. gick runt o tittade lite, det var fin miljö o så kanske.. men det blir tråkigt. Jag skulle inte heller bara spontant hoppa på någon o börja snacka direkt. Man kan inte heller göra så mycket än, än att bar... 27/05 Spelar hellre Home på min amerikanska användare. För många fransmän och tyskar i EU-Home som inte kan tala engelska. 27/05 Måste väl erkänna att jag använt Home ett par gånger och senast var för någon vecka sedan. Det har tillkommit massor med intressanta delar men själva grunden är fortfarande densamma och därför faller det bort för mig... Jag har inget intresse av att gå... 27/05
Skicka en rättelse