I en intervju med branschsajten MCV säger #Namco-anställde Oliver Comte att spelmarknaden till Wii och DS kollapsat på grund av piratkopiering och dåliga spel.

Det är en tuff marknad. Nintendo DS är den mest framgångsrika plattformen någonsin, men alla mina ungars vänner på skolan har en DS med en R4. De har 100 spel gratis. Så ja, marknaden har kollapsat för Wii och DS.

Men även kvalitén på spelen som görs spelar enligt Comte in på den "kollapsande" mjukvarumarknaden.

Den generella kvalitén på ett DS- och Wii-spel är väldigt, väldigt låg. Sett ur konsumentens perspektiv idag så är att köpa ett DS- eller Wii-spel att köpa ett spel som inte är så bra.

Bland de spel Namco själva släppt till DS och Wii utmärker sig Food Network: Cook or Be Cooked, We Cheer 2, National Geographic Panda och Pac-Pix som särskilt kvalitativa titlar. Hehum.

Jag har köpt ett Wii för ett tag sen och typ 11 spel (and more to come) som jag spelar på mest just nu och ändå äger jag en PS3a (med en massa spel till and still more to come to that one too) XD 12/06 Jag hade 8st spel till min DS Lite. Tröttnade på att köpa spel som höll i nån vecka bara, så jag sålde 4 spel och köpte mig ett M3i. Fick tjejen att köpa ett DS också efter att hon sett hur lätt det var för mig att få spel, så från oss har Nintendo bara... 12/06 Det som kollapsat är väl snarare försäljningen av Namcos kassa spel. Om de gjorde spel lika bra som Nintendo själva vore de nog inte så sura. 12/06 *sad face* dom gjorde bara en miljard i vinst istället för två, dags att avveckla och lägga utvecklingen i något u-land, dock ej Kina då Foxconn höjt lönen för sina slavarbetare 11/06 Huh, va? Wii och DS kollapsar för att det är dåliga titlar, jag har svårt att tänka mig att dom som piratkopierar är en så stor skara att det påverkar försäljningen, dom dåliga titlarna står för det alldeles själv. Verkar som varenda företag skyller på... 11/06 Herr Namco, du ser inget problem med att nya DS spel kostar kring 450-500 kr? Hur är detta försvarbart, när det uppenbarligen inte är i närheten lika dyrt att utveckla spel till DSen som PC, 360 och ps3an, att ändå behålla nästan samma prissättning? Tha... 11/06 Alla mina kompisar som har wii och ds har flashat dom för att spelen inte är värda att köpa och det är nåt jag verkligen håller med om .har max 3 spel till wii som är nåt att ha 11/06 Skulle vilja säga att inflationen på shovelware är den avgörande faktorn för kollapsen och som så påpekas i nyheten, ser vi att Namco själva är en del av problemet. Ungarna köper uppenbarligen titlar som tilltalar dem, för populära spelen säljer ju bra,... 11/06 Kollapsat ? Nintendo säljer väl fortfarande spel och konsoller i en faslig takt ? 11/06
Skicka en rättelse